Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Două persoane date în urmărire generală au fost depistate de polițiștii arădeni, acestea fiind ulterior încarcerate.

Conform IPJ Arad, polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale, împreună cu cei de la Poliția Comunală Vladimirescu, au depistat, miercuri, un bărbat de 34 de ani, din Vladimirescu, urmărit la nivel național. Pe numele său, Judecătoria Arad a emis, la data de 12 mai, un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la un an de închisoare, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. De asemenea, tot miercuri, a mai fost depistat de polițiștii de la Biroul Ordine Publică, un tânăr de 20 de ani, din Ineu, pe numele căruia Judecătoria Chișineu-Criș a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de un an și 3 luni pentru infracțiunile de furt în scop de folosință și conducerea unui autovehicul fără permis. Ambii au fost încarcerați în Penitenciarul Arad.

Au condus mașini fără a avea permis

Polițiștii rutieri au identificat două persoane care au fost depistate conducând autovehicule, fără a deține permise de conducere. Astfel, polițiștii de la Serviciul Rutier au depistat, în 12 mai, un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Șicula care conducea un autoturism în localitatea Șagu. În urma verificărilor a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tot fără permis a mai fost depistat, de polițiștii de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu, în data de 12 mai, un bărbat de 34 de ani, din Zădăreni, care a condus un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad. „Pe numele ambilor bărbați au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 12 mai, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de COVID-19. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 1.595 de persoane, au fost verificate 80 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 15 de mijloace de transport în comun/persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.750 de lei, 74 pentru nepurtarea măștii de protecție iar celelate pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Migranți depistați la P.T.F. Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat patru cetățeni străini, care încercau să treacă ilegal frontiera de stat ascunși într-un ansamblu rutier. Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, grupaje pe ruta Turcia – Franța. În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, patru cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan și Bangladesh, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, solicitanți de azil în România.

Tânără cu documentele altei persoane

O tânără din România, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind un document care aparţinea altei persoane, a fost depistată la PTF Nădlac II. Tânăra s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră călătorind ca pasager într-un microbuz ți s-a legitimat cu o carte de identitate românească. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că persoana este cetăţean  român și are vârsta de 17 ani. Minorei nu i s-a permis ieșirea din țară, ulterior fiind preluată de către reprezentanții Direcției Generale de Asistență socială și Protecția Copilului Arad. În cauză se efectuează cercetări urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.