Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un cetățean italian și o tânără din Arad au fost depistați conducând autoturisme în timp ce se aflau sub influența drogurilor.

Polițiștii au depistat, duminică, un italian de 43 de ani, care conducea un autoturism pe D.N. 79. În urma verificărilor, oamenii legii au descoperit în autoturism o țigară ce conținea o substanță verde cu miros înțepător și un pachet cu foițe. Italianul a fost testat cu aparatul Drugtest, iar în urma testării rezultatul a fost pozitiv pentru cocaină. Totodată, polițiștii din Vladimirescu au mai depistat, în trafic, o arădeancă de 22 de ani, care conducea un autoturism pe  D.N. 7. Întrucât existau suspiciuni, aceasta a fost testată cu aparatul Drugtest iar în urma testării a reieșit pozitivă pentru THC-5. „În ambele cazuri, conducătorii auto au fost transportați la unități spitalicești pentru recolarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consumate. De asemenea, pe numele acestora au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe“, a informat IPJ Arad.

Țigări netimbrate, confiscate de jandarmi

Un echipaj de Jandarmerie, aflat în serviciul de patrulare, a observat, duminică, pe o stradă din apropierea Pieței „Mihai Viteazul“ din municipiul Arad, un bărbat de aproximativ 35 de ani, care a coborât dintr-un autoturism, aflat încă în mișcare, având asupra sa două plase voluminoase și care, la vederea jandarmilor, a încercat să fugă. Jandarmii l-au interceptat și în urma verificării conținutului bagajelor au descoperit 230 de pachete cu țigări netimbrate. Întrebat despre proveniența țigărilor bărbatul le-a spus jandarmilor că le-a achiziționat de la o persoană necunoscută și sunt destinate recomercializării în Piața „Mihai Viteazul“. „Având în vedere că deținerea și desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, constituie infracțiune conform prevederilor Codului Vamal, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele necesare începerii urmăririi penale. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare, au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor“, se arată într-un comunicat de presă remis de IJJ Arad.

Bărbat cercetat pentru violență în familie

Un bărbat din orașul Sebiș este cercetat penal pentru violență în familie, după ce a încercat să-și lovească soția, dar și un nepot al acesteia. Conforma informațiilor transmise de IPJ Arad, polițiștii din Sebiș cercetează un bărbat în vârstă de 55 de ani, care, la data de 8 mai, pe fondul consumului de alcool, ar fi încercat să o lovească cu pumnul pe soția sa și pe nepotul acesteia. „În cauză, s-a întocmit un ordin de protecție provizoriu și dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie“, a precizat IPJ Arad. Ulterior, la data de 9 mai, bărbatul ar fi încercat să intre în locuința soției sale sărind poarta, încălcând în acest fel ordinul de protecție provizoriu emis pe numele său. „Bărbatul este cercetat și pentru infacțiunea de nerespectarea hotărârii judecătorești“, au precizat polițiștii.

Au condus fără a deține permise de conducere

Polițiștii au depistat un bărbat de 30 de ani, din Vinga, care conducea un autoturism, pe strada Câmpului din această comună. În urma verificărilor a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, în cauză fiind întocmit un dosar penal. Polițiștii de la Secția 7 Rurală Lipova un minor de 15 ani, din Ususău, care conducea un autoturism în aceeași localitate. În urma verificărilor, a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul pe care l-a condus aparține tatălui său. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru furt și conducere fără permis. Tot fără permis de conducere a mai fost depistat un bărbat de 33 ani, din satul Cil, care conducea un autoturism pe D.N. 79, în localitatea Zimandcuz. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. Polițiștii au mai depistat un tânăr de 24 de ani, care conducea un autoturism prin Șiria, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.