Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați, din Galșa și Arad, sunt cercetați penal pentru că și-au agresat fizic partenerele de viață, pe numele lor fiind emise și ordine de protecție provizorii.

IPJ Arad a anunțat că polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 29 de ani, din Galșa, care, în prima zi a lunii mai, și-a lovit soția cu pumnii și picioarele în zona capului și a corpului. „Acesta este cercetat pentru violență în familie“, a informat IPJ Arad. Totodată, în seara zilei de 2 mai, polițiștii de ordine publică din municipiu au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui arădean de 42 de ani, care și-a agresat verbal și fizic concubina, în timp ce se aflau la domiciliul comun din Arad. Acesta a fost evacuat din locuință.  „În aceeași noapte, în jurul orei 2.00, bărbatul s-a întors la domiciliu, încălcând astfel prevederile ordinului de protecție provizoriu emis pe numele său. El este cercetat acum pentru violență în familie și încălcarea ordinului de protecție provizoriu“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

A ajuns cu mașina într-un șanț

În seara zilei de 2 mai, polițiștii de la Secția 8 Rurală Săvârșin au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier în localitatea Cuiaș, pe DN 7. La fața locului a fost identificat un timișorean de 37 de ani, care, în timp ce conducea un autoturism, dinspre Arad spre Deva, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare a părăsit partea carosabilă și a derapat în șanțul de pe marginea șoselei. În urma evenimentului rutier au rezultat exclusiv pagube materiale, testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto indicând o îmbibație alcoolică de 0,49 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. „În continuarea verificărilor s-a constatat că bărbatul are dreptul de conducere anulat, ca urmare a unei condamnări definitive pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și fără permis de conducere“, a informat IPJ Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Un arădean în vârstă de 40 de ani a fost depistat, în dimineața zilei de 2 mai, de polițiștii de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu, în timp ce conducea un autoturism pe strada Poetului, având o îmbibație alcoolică de 0,97 mg./l. alcool pur în aerul expirat. De asemenea, un pecican în vârstă de 45 de ani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, în afara orașului Pecica, iar testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,87 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în ambele cazuri s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, bărbații în cauză fiind cercetați pentru conducere sub influența alcoolului. Un bărbat de 47 de ani, din județul Timiș, și un tânăr de 20 de ani, din Vladimirescu, au fost depistați de polițiști în ziua de 3 mai, în timp ce conduceau autoturisme pe raza localităților Mailat, respectiv Vladimirescu, fără a deține permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Aceștia sunt cercetați penal pentru conducere fără permis.

COVID-19. Acțiuni de verificare în Arad

În perioada 1 – 3 mai, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de COVID-19. Astfel, în timul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 6.787 persoane, au fost verificate 202 societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 103 mijloace de transport în comun/persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 209 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.300 de lei, dintre care 19 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.