Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din localitatea arădeană Cladova a fost amendat cu 10.000 de lei, după ce polițiștii au stabilit că a transportat și comercializat ilegal peste 40 mc de material lemnos.

Conform informațiilor prezentate, vineri, de IPJ Arad, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu Garda Forestieră Județeană Arad, au identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Cladova, care, în perioada 10 februarie – 13 aprilie, a transportat și comercializat 44 mc de material lemnos, în județul Arad, în valoare de 7.304 de lei, fără a avea documente privind proveniența legală și fără a respecta procedura de implementare în aplicația SUMAL 2.0. „Tânărul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei și măsura complementară a confiscării lemnului, în baza Legii nr.171 din 16 iunie 2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice“, a informat IPJ Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

În cursul zilei de joi, polițiștii de la Secția 2 din cartierul Micălaca au depistat un bărbat de 30 de ani, din municipiul Arad, în timp ce conducea o motocicletă, pe strada Lipovei. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehicului condus. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiuni de conducerea unui vehicul cu permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus. Totodată, polițiștii de la Secția 10 Rurală Gurahonț cercetează un bărbat de 34 de ani, din Hălmagiu, care, la data de 22 aprilie, a condus un autoturism pe DN 76, între localitățile Hălmagiu și Ionești. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că plăcuțele de înmatriculare aplicate sunt false, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Migranți depistați de polițiștii de frontieră

Cinci cetăţeni străini, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost depistați de către poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II. „În data de 22 aprilie, în jurul orei 15.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta cutii cu perne din Turcia în Germania. În urma efectuării controlului asupra mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, cinci cetăţeni străini“, a anunțat Poliția de Frontieră. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Pakistan şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, solicitanți de azil în România.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 22 aprilie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de COVID-19. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 2.695 de persoane, verificate 117 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 50 de mijloace de transport în comun/persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.650 de lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.