Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din localitatea arădeană Cicir a fost arestat preventiv, după ce a intrat fără drept în casa fostei concubine și a lovit-o.

Polițiștii din Vladimirescu au fost sesizați, duminică, despre faptul că un bărbat ar fi pătruns fără drept într-un imobil de pe raza localității. „Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat de 51 de ani, din Cicir, ar fi pătruns, prin geamul lăsat deschis, în imobilul fostei sale concubine, încălcând astfel ordinul de protecție emis de magistrații Judecătoriei Arad. Ajuns în imobil, fiind sub influența alcoolului, ar fi lovit-o“, a informat IPJ Arad. Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar pe numele său a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru încălcarea ordinului de protecție, violare de domiciliu și lovirea sau alte violențe. „Bărbatul a fost prezentat instanței în vederea luării de măsuri preventive, pe numele acestuia fiind dispusă arestarea preventivă, de magistrații Judecătoriei Arad“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

A intrat cu mașina într-un cap de pod

Un arădean, al cărui permis de conducere este anulat, a intrat cu autoturismul într-un cap de pod, după care a abandonat vehiculul, care era împrumutat. „În seara zilei de 10 aprilie, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați despre săvârșirea unui eveniment rutier pe strada Porumbacului, unde un autoturism a intrat în coliziune cu un cap de pod. La sosirea echipajului de poliție, la fața locului nu se afla decât autoturismul. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul fusese înstrăinat de proprietarul legal unui bărbat de pe raza municipiului, care l-ar fi condus și l-ar fi abandonat, după impact, cu cheile în contact. Bărbatul în cauză, un arădean de 63 de ani, are permisul de conducere anulat“, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad. Conform sursei citate, în cauză a fost întocmit dosar penal.

A căzut cu bicicleta sub influența alcoolului

În cursul serii de 10 aprilie, polițiștii de la Biroul Rutier au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier pe raza municipiului, în care un arădean, de 53 de ani, în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe o trecere de pietoni din Piața Drapelului, ar fi fost accidentat de un autoturism. „În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul, în aceeași după-amiază, în timp se deplasa cu bicicleta, fiind sub influența alcoolului, s-ar fi dezechilibrat și ar fi căzut. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,59 mg./l. alcool pur în aerul expirat, față de cel în cauză urmând a fi luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă“, a anunțat IPJ Arad. „Atragem atenția participanților la trafic care se deplasează cu biciceta că, în conformitate cu prevederile art. 161 lit. f) din O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, conducătorilor de biciclete le este interzis «să circule în timp ce se află sub influența alcoolului, a produselor sau substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora», amenda pentru nerespectarea prevederii legale fiind între 870 – 1.160 de lei“, au informat cei de la IPJ Arad.

Sancționat pentru că nu a stat în izolare

Un bărbat din localitatea arădeană Șiștarovăț este cercetat penal, deoarece nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat că polițiștii de la Secția 7 Rurală Lipova au depistat, la data de 9 aprilie, un bărbat de 28 de ani, din Șiștarovăț, în timp ce se deplasa pe raza orașului Lipova. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta fusese plasat în izolare în perioada 29 martie – 11 aprilie, fiindu-i interzisă părăsirea imobilului. „Bărbatul este cercetat pentru zădărnicirea combaterii bolilor“, se arată într-o informare a Biroului de presă al IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.