Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Nădlac a fost transportat la spital, după ce a intrat, duminică, cu autoturismul pe care îl conducea într-un stâlp de electricitate, de pe marginea DN 7.

Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 9.00, în zona Hanului de la Răscruce. Un echipaj de descarcerare a intervenit pentru a scoate bărbatul de 39 de ani din mașină, acesta fiind predat ulterior unui echipaj medical, pentru a fi transportat la spital. „În urma evenimentului rutier a fost rănit ușor conducătorul auto, acesta fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat faptul că bărbatul nu consumase alcool. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului rutier, fiind întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă“, a informat IPJ Arad.

Migranți reținuți la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac au depistat  11 migranți din Maroc, Algeria și Libia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi pe osiile  automarfarelor, respectiv pe jos. Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două automarfare conduse de un cetățean ceh, respectiv un cetățean turc, care transportau diverse bunuri pentru societăți din Cehia și Germania. Astfel au fost descoperiţi, ascunși sub osiile semiremorcilor automarfarelor, cinci cetăţeni străini. Aceștia sunt cetățeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani, solicitanți de azil pe teritoriul României. De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul SPF  Nădlac au depistat șase cetățeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat în Ungaria, pe jos. Deoarece aceștia nu își justificau prezența în zonă, au fost conduși la sediul Punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că cei în cauză sunt trei cetățeni din Libia, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani, și trei cetățeni din Algeria, cu vârste cuprinse între  în vârstă de 25 și  33 de ani.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În zilele de 2 și 3 aprilie, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de COVID-19. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate, au fost verificate 522 societăți comerciale, 66 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate 3.781 de persoane. „Pentru abaterile constatate au fost aplicate 355 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 75.780 de lei“, se arată într-o informare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii din Sântana au depistat un bărbat de 38 de ani, din Caporal Alexa, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleași localități, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru conducere fără permis. Totodată, polițiștii de la Secția 8 Rurală Săvârșin au depistat o femeie de 40 de ani, din localitatea Lalașinț, în timp ce conducea un autoturism, pe D.J. 707/C, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0.44 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoolemie de 0,73 mg./l. alcool pur în aerul expirat a fost depistat un tânăr de 20 de ani, din Sântana, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Arad. Conform procedurii, s-a dispus prelevarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celor doi a fost întocmite dosare penale, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.