Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 50 de amenzi, în valoare de aproximativ 26.000 de lei, au fost date la protestul neautorizat, organizat în seara zilei de 31 martie, în municipiul Arad, împotriva restricțiilor impuse de autorități pentru combaterea pandemiei.

„Polițiștii arădeni au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 25.885 de lei la protestul neautorizat din seara zilei de 31 martie, după cum urmează: 46 conform Legii 55/2020 (pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei); 2 conform Legii 61/91 R (privind respectarea ordinii și liniștii publice); 6 conform OUG 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice)“, a anunțat IPJ Arad. De asemenea, au fost reținute două certificate de înmatriculare. „În perioada următoare vor fi luate măsuri legale față de persoanele care, prin faptele lor, aduc atingere normelor de conviețuire socială. În urma sesizărilor formulate de mai mulți cetățeni, care au reclamat că, în timpul protestului neautorizat de miercuri seară, un număr mare de autoturisme a tulburat ordinea publică, în baza imaginilor înregistrate, vor fi identificați cei responsabili și luate măsuri legale în consecință, conform OUG 195/2002“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Migranți opriţi la graniţa cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat 12 migranți din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în automarfare. Migranții au fost depistați când au fost efectuate controalele asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean român,  respectiv unul turc. „Astfel, în compartimentele pentru marfă ale celor două vehicule au fost descoperiţi, ascunşi printre produsele transportate, doisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Afganistan şi au vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, toate fiind solicitante de azil în România“, se arată într-o informare a Poliției de Frontieră. În acest caz se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Autoturism căutat de autorităţile din Germania

Un autoturism Volkswagen Golf,  căutat de autorităţile din Germania, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Mașina era condusă de un cetăţean român, în vârstă de 31 de ani. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania, la data de 8 ianuarie 2021. „Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a achiziționat autoturismul în sistem leasing, iar în ultimele 6 luni nu a putut achita rata pentru autoturism. Maşina, în valoare de 5.100 de euro, a fost indisponibilizată la sediul instituţiei, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“, au precizat autoritățile de frontieră.

COVID-19. Acțiuni de verificare în Arad

În ziua de 31 martie sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Arad și polițiști locali, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. În cadrul acţiunilor, a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de COVID-19. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate, au fost verificate 174 de societăți comerciale, 49 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate 2.912 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 104 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.500 de lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.