Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetățean bulgar, respectiv de un cetăţean turc, în care au depistat 10 migranți.

Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, saci de cărbuni și componente auto pentru societăţi din Ungaria și Italia. Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi, ascunși printre marfa transportată, zece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Afganistan,  cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, solicitanți de azil în România. În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

COVID-19. Acțiuni de verificare

Pe fondul numărului mare de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 înregistrate, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au intensificat controalele privind respectarea normelor legale impuse de autorități în contextul situației actuale. În cadrul acțiunilor desfășurate la data de 25 martie au fost legitimate 3.160 de persoane, verificate 124 de societăți comerciale, restaurante, terase, supermarketuri, piețe, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare; parcuri și zone de agrement, săli de sport și fitness, gări, autogări precum și 47 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 113 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 20.750 de lei, dintre care 12, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea interdicției privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Hoț identificat de polițiștii BIC

Un bărbat care a sustras un portmoneu cu acte și bani din poșeta unei femei a fost depistat de polițiștii arădeni. „În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un bărbat în vârstă de 29 de ani, din municipiul Arad, care, la data de 24 martie, ar fi sustras un portmoneu cu acte și 250 de lei din poșeta unei femei, pe o stradă din municipiu. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate“, se arată într-o informare remisă de Biroul de presă al IPJ Arad. Conform sursei citate, pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Furturi din magazine din municipiul Arad

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad au anunțat că polițiștii de la Biroul Ordine Publică cercetează un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Arad, care, la data de 25 martie, a fost depistat, în flagrant delict, în timp ce sustrăgea mai multe produse în valoare de aproximativ 370 de lei, dintr-un magazin de pe Calea Aurel Vlaicu. De asemenea, polițiștii de la Secția 2 din cartierul Micălaca cercetează un tânăr de 23 de ani, din Vinga, care, joi, a fost depistat, în flagrant delict, în timp ce sustrăgea bunuri nealimentare, în valoare de aproximativ 320 de lei, dintr-un hipermarket de pe Calea Radnei. „În ambele cazuri, prejudiciile au fost recuperate în totalitate și restituite societăților comerciale, cei în cauză fiind cercetați penal pentru furt“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.