Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii de frontieră arădeni au depistat 16 persoane care încercau să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria.

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au efectuat un control amănunţit asupra a patru ansambluri rutiere, înmatriculate în România, Turcia şi Bulgaria, conduse de doi cetăţeni români, un cetăţean turc şi un bulgar. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile, profile de aluminiu şi grupaje pentru diferite societăţi din Germania şi Marea Britanie. În timpul efectuării controalelor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, şaisprezece cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Siria, Pakistan, Irak, Palestina şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 34 de ani. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Cercetat pentru că și lovit fosta soție și fiica

Un bărbat în vârstă 58 de ani, din municipiul Arad, este cercetat penal pentru că și lovit fosta soție și fiica, pe numele său fiind emis și un ordin de protecție provizoriu. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, în cursul zilei de luni, că polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au emis, la data de 13 februarie, un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui arădean de 58 de ani, care, în aceeași zi, și-ar fi înjurat și lovit fosta soție și fiica. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie“, se precizează într-o informare remisă presei de IPJ Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare în Arad

În ziua de 14 februarie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 3.211 persoane, verificate 135 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 55 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 116 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.000 de lei, dintre care 31, în valoare de 2.000 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Depistați după ce au tăiat și furat arbori

Polițiștii de la Secția 10 Rurală Gurahonț cercetează un bărbat în vârstă de 30 ani, din Brazii, care, în ziua de 13 februarie, împreună cu un bărbat în vârstă de 43 ani, din aceeași localitate, a tăiat fără drept și sustras 17 arbori din specia cer, de pe raza localității Buceava. Polițiștii au anunțat că prejudiciul urmează să fie stabilit. De asemenea, oamenii legii au precizat că în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.