Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din localitatea arădeană Șeitin este cercetat penal pentru că, pe fondul geloziei, și-a amenințat concubina cu moartea.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, marți, că polițiștii de la Secția 2 Rurală Arad au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 40 de ani, din Șeitin. Conform oamenilor legii, bărbatul, în seara zilei de 8 februarie, pe fondul geloziei, și-a amenințat concubina cu moartea. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvâșirii infracțiunii de amenințare“, se precizează într-o informare remisă, marți, de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Controale pe linia gestionării materialului lemnos

Polițiștii de la Biroul Combatere Delicte Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfășurat un control la societățile comerciale care desfășoară activități de comercializare a materialului lemnos pe raza județului Arad. „În urma activităților desfășurate, o societate comercială de pe raza localității Petriș a fost sancționată contravențional, conform Legii 171/2010, pentru activități desfășurate în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021. De asemenea, s-a dispus confiscarea valorică a 61,5 metri cubi de material lemnos specia fag, în valoare de 10.393 de lei. Conform IPJ Arad, aceste acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare.

COVID-19. Acțiuni de verificare în Arad

În ziua de 8 februarie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 2.182 persoane, verificate 128 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 31 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 108 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 24.900 de lei, dintre care 25, în valoare de 10.500 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Infracțiuni rutiere, depistate de polițiști

Două persoane au fost depistate de polițiști în trafic, în timp ce conduceau autoturisme, fără a deține permise de conducere. Astfel, polițiștii din Fântânele au depistat, luni, în trafic, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tot fără permis a mai fost depistat un arădean în vârstă de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Vladimirescu. „Cei doi bărbați sunt cercetați penal pentru conducere fără permis de conducere“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Migranți depistați de autoritățile de frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat 9 migranţi din Afganistan şi Tunisia care au încercat să iasă ilegal din ţară. În Punctul de Trecere a Frontierei  Vărşand au fost făcute controale amănunţite asupra a două TIR-uri, conduse de un grec şi de un român, care transportau produse cosmetice şi lenjerii de pat în Cehia şi Italia. În cele două remorci au fost găsiţi ascunşi opt afgani, cinci minori cu vârste cuprinse între 9 şi 17 ani, şi trei adulţi cu vârste cuprinse între 21 şi 27 de ani. La PTF Nădlac II, poliţiştii de frontieră au observat, în terminalul de ieşiri automarfare, la aproximativ 100 de metri de linia de graniţă cu Ungaria, o persoană care se deplasa pe jos spre ţara vecină. În urma cercetărilor, s-a stabilit că este un cetăţean din Tunisia, în vârstă de 21 de ani. În cele două cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.