Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un adolescent în vârstă de 17 ani este cercetat penal, după ce sustras autoturismul tatălui săi și l-a condus, fără a deține permis de conducere, fiind depistat de polițiștii din Sebiș pe un drum județean.

Adolescentul a fost depistat pe D.J. 792/B, pe raza localității Prăjești. „Tânărul de 17 de ani a fost depistat de polițiștii orașului Sebiș în timp ce conducea un autoturism pe care l-ar fi sustras fără știrea tatălui său“, a informat IPJ Arad. De asemenea, polițiștii au depistat, în seara zilei de 6 februarie, un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Curtici, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,51 mg./l. alcool pur în aerul expirat. În cele două cazuri au fost întocmite dosare penale, au informat reprezentanții IPJ Arad.

A părăsit locul accidentului

Un bărbat din Arad, în vârstă de 64 de ani, este cercetat penal pentru că a părăsit locul accidentului. IPJ Arad a informat, luni, că polițiștii din cadrul Biroului Rutier cercetează un arădean de 64 de ani, care, în ziua de 6 ianuarie, a fost implicat într-un eveniment rutier în urma căruia a fost rănită ușor o tânără de 19 ani, din Arad. „Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, acesta fiind identificat la aproximativ două ore după incident. În cauză a fost întocmit dosar penal“, se arată într-o informare transmisă de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Mandate de excutare a pedepsei

Polițiștii de la Servciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au pus în executare, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe mandate de executare a pedepsei închisorii. Astfel, au fost încarcerați în Penitenciarul Arad: un bărbat de 35 de ani, din județul Tulcea, condamnat de Judecătoria Tulcea la un an și 2 luni de închisoare pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației; un bărbat de 32 de ani, din județul Brăila, condamnat de Tribunalul Brăila la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni pentru tentativă de omor; un arădean de 39 de ani, condamnat de Judecătoria Arad la o pedeapsă privativă de libertate de un an pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe, și un bărbat de 28 de ani, din Șiria, condamnat de Judecătoria Arad la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de viol.

COVID-19. Acțiuni de prevenire

În ziua de 7 februarie 2021, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 2.362 de persoane, verificate 131 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 73 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.250 de lei, dintre care 26, în valoare de 6.250 de lei, pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.