Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii arădeni au pus în aplicare mai multe mandate de executare a pedepsei închisorii.

Astfel, a fost depistat, la Pâncota, un tânăr de 22 de ani, din acest oraș, pe numele căruia magistrații de la Judecătoria Ineu au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 2 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, conducere pe drumurile publice a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat și punerea în circulație a unui autoturism cu număr fals de înmatriculare. Un bărbat de 39 de ani, din Almaș, care are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 8 luni, pentru lovire sau alte violențe, a fost depistat pe raza orașului Sebiș. Polițiștii arădeni au mai pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Petroșani, pe numele unui bărbat de 43 de ani, condamnat la un an și 8 luni, pentru lovire sau alte violențe, și un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de magistrații de la Judecătoria Piatra Neamț pe numele unui bărbat de 45 de ani, din Piatra Neamț, condamnat la un an și 200 de zile pentru lovire sau alte violențe și neachitarea amenzii penale. Cei patru bărbați au fost încarcerați în Penitenciarul Arad.

Misiuni executate de jandarmii arădeni

În perioada 11 – 17 ianuarie, jandarmii arădeni au desfășurat 524 misiuni de ordine publică, pază și protecție instituțională, pază transporturi speciale, precum și numeroase misiuni în cooperare la solicitarea altor instituții cu atribuții de ordine publică. „Un accent deosebit a fost îndreptat spre acțiunile cu caracter preventiv, pentru responsabilizarea populației cu privire la respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului virus, în zonele aglomerate, piețe, parcuri, în mijloace de transport în comun și în alte zone de interes operativ“, a informat IJJ Arad. În timpul executării misiunilor, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și încălcări ale normelor privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în special pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară în spațiile publice. Pentru aceste fapte au fost aplicate 49 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.600 lei. Jandarmii au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale în cazul a patru infracțiuni constatate independent: două pentru deținere și comercializare țigări netimbrate fiind ridicate în vederea confiscării 4.000 țigarete, una pentru distrugere și una pentru furt. De asemenea jandarmii au acordat sprijin la constatarea a cinci infracțiuni pe timpul misiunilor desfășurate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

Infracțiuni la regimul circulației rutiere

Polițiștii de la Biroul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat, în cursul zilei de 16 ianuarie, un arădean de 73 de ani, care, fiind sub influența alcoolului, a condus un autoturism pe strada Tușnad și a acroșat un autoturism parcat. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,95 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Totodată, un tânăr de 36 de ani, din Macea, a fost depistat în trafic, în seara aceleiași zile, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Testarea cu aparatul alcooltest a tânărului a indicat o îmbibație alcoolică de 0,81 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în ambele cazuri au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare penale.

Autoturism căutat de autorităţile din Suedia

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au descoperit un autoturism marca BMW,  în valoare de 14.600 de euro, căutat de autorităţile din Suedia. Autoturismul a fost depistat când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, în vârstă de 30 de ani, care conducea un autoturism BMW. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Suedia. Faţă de cele constatate, şoferul a precizat  faptul că nu știa că autoturismul ar fi fost căutat de autorităţi şi că a luat legătura cu proprietarul maşinii, care i-a comunicat că a rămas restant la achitarea creditului luat pentru achiziţia maşinii. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.