Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați cu vârste de 20, respectiv 28 de ani, din Arad, s-au ales cu dosare penale, unul pentru distrugere și celălalt pentru furt, în urma unui scandal dintre aceștia și un conducător auto, în vârstă de 65 de ani, din Arad.

„Jandarmii au fost solicitați prin 112 să intervină de urgență, miercuri, într-o intersecție de pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad, unde, unul dintre cei doi tineri, după un schimb de replici cu conducătorul auto, a lovit violent cu piciorul portiera autoturismului, după care și-a continuat drumul. Șoferul a sunat imediat la 112 și a încercat să-l fotografieze, cu telefonul mobil, pe tânărul agresiv. În acel moment, cel de-al doilea tânăr, supărat că este fotografiat, s-a repezit la persoana vătămată, i-a luat telefonul din mână și a fugit, însă, câțiva cetățeni care au asistat la întreaga șcenă, l-au imobilizat la aproximativ 100 de metri de locul în care s-a petrecut fapta și au așteptat sosirea jandarmilor“, a informat IJJ Arad. Tânărul care a dat cu piciorul în autoturism a reușit să fugă, însă pe baza semnalmentelor oferite de către cetățeni, jandarmii l-au identificat și l-au condus la secția de poliție. Pe numele celor doi bărbați, jandarmii au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, respectiv furt, conform Codului Penal. Telefonul a fost restituit părții vătămate, iar actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.

Cercetat pentru braconaj

Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează un bărbat pentru braconaj cinegetic. „La data de 13 ianuarie, bărbatul a fost depistat, în flagrant delict, în extravilanul localității Vărșand, în timp ce transporta cu o căruță, în care se aflau și alte persoane, un cerb lopătar care prezenta mai multe răni, provocate de lațuri, instalate ilegal“, se arată într-o informare a IPJ Arad. Conform sursei citate, cerbul a fost predat reprezentanților fondului de vânătoare de la Pilu, în vederea acordării îngrijirilor necesare, bărbatul în cauză fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.

Autori indentificați de polițiști

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii de la Secția nr. 2 de Poliție Urbană Micălaca au identificat un bărbat de 48 de ani și o femeie de 42 de ani, amândoi din Arad, care, la data de 8 octombrie 2020, ar fi sustras un portofel cu acte și bani, dintr-un imobil, prin împrietenire cu victima. „Cei doi sunt cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat“, au precizat reprezentanții IPJ Arad. De asemenea, a fost identificat un bărbat de 40 de ani, din județul Mureș, care, în luna mai 2020, ar fi sustras și distrus mai multe bunuri dintr-un imobil de pe strada Măgurei, în care se afla în chirie. Persoana vătămată ar fi închiriat locuința unei persoane, care la rândul ei ar fi subînchiriat imobilul persoanei în cauză. Pe numele bărbatului afost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, distrugere și înșelăciune.

Migranți depistați de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Vărşand au verificat, în urma unei sesizări, un camion condus de un cetăţean român, care transporta furnir în Franţa. În interiorul compartimentului de marfă, au fost descoperiţi, ascunşi printre marfa transportată, şase migranţi din Afganistan cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, toţi solicitanţi de azil în România. În acelaşi punct de frontieră, a fost verificat un alt camion condus de un român, care transporta pal pentru o societate din Ungaria. Şi în acest caz, au fost găsiţi în remorcă patru tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani, solicitanţi de azil în România. În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, a fost verificat un camion condus de un cetăţean maghiar, care transporta ambalaje în Ungaria. În compartimentul de marfă au fost găsite cinci persoane din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, solicitante de azil în România. În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări, urmând să stabilească dacă şoferii sunt implicaţi în trafic de migranţi.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.