Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Trei bărbați care comercializau țigări netimbrate au fost depistați de jandarmii arădeni în apropierea Pieței „Mihai Viteazul“ din municipiu.

Conform IJJ Arad, jandarmii au depistat pe o stradă din apropierea Pieței „Mihai Viteazul“ trei bărbați care ofereau spre comercializare țigări netimbrate. Acestea erau depozitate în trei autoturisme parcate în apropierea pieței. „În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit 6.700 țigarete netimbrate ascunse sub banchetele autoturismelor verificate. De asemenea, unul dintre bărbați nu a putut justifica suma de 1.700 lei pe care o avea asupra sa, recunoscând într-un final că banii sunt proveniți din comercializarea țigărilor din acea zi. Având în vedere că deținerea și desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, constituie infracțiune conform prevederilor Codului Vamal, jandarmii au întocmit pe numele celor trei bărbați, acte de sesizare a organelor de urmărire penală“, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad. Țigările și banii au fost ridicați în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție

În cursul zilei de 29 decembrie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii, împreună cu jandarmii și polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2. În cadrul acțiunilor desfășurate au fost legitimate 3.131 de persoane, verificate 182 de societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fast-food, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 25 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 22.250 de lei, dintre care 13 în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, iar celelalte pentru nepurtarea măștii de protecție.

Un bărbat din Târnova vindea artificii de acasă

Polițiștii de la Postul de Poliție Târnova, împreună cu cei de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, au depistat, la data de 29 decembrie, în flagrant delict, un bărbat de 45 de ani, din Târnova, în timp ce deținea ilegal și oferea spre comercializare, de la domiciliul său, 2009 articole pirotehnice, din categoriile F1 și F2. „Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de «orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept», faptă prev. și ped. de art. 37, lit. a) din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive“, se arată într-o informare remisă, miercuri, de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Doi cetăţeni străini, depistaţi la frontiera de vest

Doi cetăţeni din Maroc şi Liban, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac. Cei doi au fost depistați la aproximativ 100 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în zona terminalului marfă. „Cele două persoane au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni din Maroc şi Liban, în vârstă de 33 şi 34 de ani. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei“, a informat Poliția de Frontieră. În cauză, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.