Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un autoturism a intrat în coliziune cu un tramvai, joi dimineață, în cartierul Grădiște din municipiul Arad.

Din primele cercetări la fața locului, polițiștii au stabilit că, în jurul orei 7.30, un arădean în vârstă de 75 de ani conducea un autoturism pe strada Petru Rareș, înspre zona Podgoria, iar în dreptul unui hotel nu s-a asigurat la schimbarea benzii de mers, fiind acroșat de un tramvai condus de un bărbat de 56 de ani, din Arad. „În urma evenimentului rutier a fost rănit ușor conducătorul auto. Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0“, a informat IPJ Arad. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. La locul accidentului s-a deplasat și un echipaj ISU Arad, care a scos șoferul din mașină, acesta fiind predat medicilor.

Autospeciale noi în dotarea jandarmilor arădeni

Începând cu luna septembrie, în dotarea Jandarmeriei Arad au intrat patru autospeciale Dacia Logan și opt autospeciale Dacia Duster, care vor îmbunătăți parcul auto și vor asigura intervenția operativă a jandarmilor. Autovehiculele vor fi folosite în misiuni de ordine publică, atât în mediul urban, cât și în mediul rural. Noile autospeciale de patrulare au fost achiziționate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și direcționate către Jandarmeria Română. „Autospecialele sunt dotate cu mijloace moderne de semnalizare acustică și vizuală, iar ca o noutate, acestea au fost inscripționate diferit față de modelele anterioare, pe noile mașini fiind aplicat drapelul tricolor și deviza Jandarmeriei – «Lege și ordine»”, a informat IJJ Arad. După încheierea procedurilor legale de înregistrare în circulație, autospecialele vor fi repartizate structurilor de ordine publică din municipiul Arad și din orașele Chișineu Criș și Lipova.

Acțiuni combaterea infectării cu SARS-Cov-2

În contextul creșterii la nivel național al numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, polițiștii I.P.J. Arad, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I., vor intensifica controalele privind respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii pandemiei. Astfel, pe raza municipiului și județului Arad se vor constitui echipaje speciale, care vor verifica respectarea măsurilor de protecție în mijloacele de transport în comun (autobuze, tramvaie, trenuri, taxi) precum și în locurile aglomerate (gări, autogări, stații de tramvai). De asemenea, se vor intensifica controalele în unitățile de alimentație publică, terase, magazine etc. „Atragem atenția tuturor arădenilor asupra importanței portului măștilor de protecție în spațiile închise, spațiile comerciale, mijlocele de transport în comun precum și la locul de muncă. De asemenea, păstrarea mâinilor curate prin spălare temeinică și dezinfectare și păstarea unei distanțe de 1,5 metri față de alte persoane pot preveni răspândirea virusului“, a informat IPJ Arad.

Ordin de protecție provizoriu pentru un bărbat

Un ordin de protecție provizoriu a fost emis pe numele unui bărbat din localitatea arădeană Moroda. Conform informațiilor transmise, joi, de Inspectoratul de Poliției al Județului Arad, polițiștii din orașul Ineu au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat în vârstă de 48 de ani, din localitatea Moroda, care, în după-amiaza zilei de 30 septembrie, a refuzat să plece de la locul de muncă al soției sale, insuflându-i o stare de temere. „Cei doi soți sunt în proces de divorț“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.