Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac I şi II au depistat cinci cetăţeni din Siria și Algeria, care au încercat să treacă ilegal graniţa în Ungaria.

La Nădlac, polițiștii de frontieră au depistat, la aproximativ 250 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, două persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Cei doi cetățeni străini au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei doi sunt cetăţeni sirieni, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 29, respectiv  33 de ani. De asemenea, polițiștii de frontieră de la PTF Nădlac II au observat, la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. La cercetări,  polițiștii de frontieră au stabilit că sunt trei cetăţeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 25 şi 27 de ani. În ambele cazuri, persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în state din Vestul Europei.

Vitezoman depistat pe D.N. 7

Polițiștii de la Serviciului Rutier au depistat, în cursul zilei de luni, pe D.N. 7, în afara localității arădene Sâmbăteni, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Lipova, în timp ce se deplasa cu viteză excesivă spre Arad. „Aparatul radar a înregistrat o viteză record de 192 km/h, depășind cu 92 de km viteza legală admisă pe acest tronson de drum“, se arată într-o informare remisă, marți, de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, bărbatului i-a fost reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile și a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1.450 de lei.

Se sustrăgea executării pedepsei

Un tânăr care se sustragea executării unei pedepse a fost depistat de polițiști pe o stradă din municipiul Arad. „Polițiștii de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu au depistat, luni, pe strada Poetului, un tânăr deîn vârstă  22 de ani, din Lipova. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că, pe numele acestuia, magistrații de la Judecătoria Arad au emis, la data de 7 septembrie, un mandat de executare a pedespsei închisorii de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat“, au precizat reprezentanții IPJ Arad. Tânărul a fost predat polițiștilor de de la Investigații Criminale, în vederea încarcerării în Penitenciarul Arad.

Reținut pentru fapte cu violență

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au reținut un arădean în vârstă de 44 de ani, care, în seara zilei de 17 septembrie, în timp ce se afla în Piața Caius Iacob din municipiu și-a agresat fosta concubină, cauzându-i leziuni ce necesită aproximativ 20 de zile de îngirjiri medicale. „În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri și alte violențe“, se precizează într-o informare remisă presei de IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.