Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din localitatea arădeană Pilu este cercetat penal pentru că a furat 45.000 de euro din casa părintească.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, miercuri, că polițiștii de la Secția 3 Rurală Chișineu Criș au identificat un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din localitatea Pilu, care, în noaptea de 23/24 iunie, ar fi sustras 45.000 de euro din casa în care locuiește cu părinții săi. Conform reprezentanților IPJ Arad, pe numele tânărului din Pilu a fost întocmit un dosar penal pentru furt calificat.

Migranți opriți la graniţa cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Nădlac au depistat şapte cetăţeni din Palestina şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Migranții au fost depistați la aproximativ 800 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se îndreptau pe jos, spre teritoriul Ungariei. „Imediat, persoanele în cauză au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei șapte cetățeni sunt din Palestina şi Siria, cinci bărbaţi, o femeie şi un minor, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în Vestul Europei“, a informat Poliție de Frontieră.

Autori unor furturi, identificați

Polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au identificat un arădean, în vârstă de 24 de ani, care, în noaptea de 5/6 septembrie ar fi sustras mai multe bunuri din holul comun al unui imobil situat în Piața Catedralei din municipiu. „În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru furt, fiind continuată documentarea activității infracționale a celui în cauză“, a anunțat IPJ Arad. Totodată, un alt tânăr din Arad, în vârstă de 17 ani, este cercetat pentru furtul unui telefon mobil dintr-un taximetru parcat pe strada Pandurilor din municipiu, în dimineața zilei de 11 septembrie. Și în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru furt.

Doi sirieni, depistaţi la PTF Curtici

Un bărbat şi o femeie din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, au fost depistați într-un tren, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici. Cei doi au fost depistați în timpul controlului efectuat într-un tren de persoane care circula pe relaţia Bucureşti – Viena. Sirienii nu au putut prezenta niciun document de identitate. „Cele două persoane au fost transportate la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. Poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 29, respectiv 33 de ani. Aceştia au declarat că intenționau să treacă ilegal  frontiera în Ungaria pentru a ajunge în vestul Europei“, se arată într-o informare făcută de Poliția de Frontieră. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.