Ziarul electronic al arădenilor

Alege cel mai bun manual, atunci cand vine vorba de studiul chimiei

Pentru că știm că-ți este destul de dificil să faci o alegere atunci când vine vorba de manualul potrivit, noi ne-am gândit să te ajutăm. Tocmai de aceea am făcut o selecție a celor mai bune manuale de chimie de clasa a X-a pe care ți le punem, acum la dispoziție.

Astfel că, doar prin simpla accesare a librăriei Delfin, vei găsi tot ceea ce noi ți-am pregătit pentru a parcurge cu brio un alt nou an școlar. Manualele de chimie de clasa a X-a pe care le găsești pe site-ul nostru sunt următoarele:

  • Luminița Irinel Doicin, Luminita Vlădescu, Corneliu Tărăbășanu Mihăila,  Manual pentru clasa a X-a, București, Art Group Educațional, 2019.
  • Elena Alexandrescu, Viorica Zaharia, Mariana Nedelcu, Chimie X, Ploiești, LVS Crepuscul, 2015.
  • Luminița Irinel Doicin, Luminita Vlădescu, Corneliu Tărăbășanu Mihăila,  Lehrbuch für die 10. Klasse (în Lb. Germană), București, Art Group Educațional, 2008.
  • Ionela Alan,  Manual pentru clasa a X-a, București, Aramis, 2006.
  • Gabriela Nausica Noveanu, Viorica Tudor, Chimie. Manual clasa a X-a, București, Sigma, 2005.

Indiferent pe care manual chimie clasa 10 îl vei alege, e important să știi că toate sunt realizate în conformitate cu programa școlară și sunt avizate de Ministerul Educației și Cercetării. Structurarea pe capitole este identică, astfel toate manualele includ următoarele unități de învățare: Chimie organică, Hidrocarburi, Surse de energie, Compuși organici și naturali, Exerciții recapitulative, Teste și Probleme. Astfel că, pe parcursul celor două semestre elevii vor aborda teme și subiecte de interes.

Vor învăța despre ceea ce sunt, cum s-au format și cum acționează alcanii, alchenele, alchinele, arenele, alcoolii, acizii carboxilici, săpunurile, detergenții, medicamentele, vitaminele precum și rolul fiziologic al acestora și acțiunea nocivă a drogurilor asupra organismului. De asemenea, vor afla despre elementele organogene, despre legăturile chimice în compușii organici, despre tipurile de catene de atomi / de carbon, despre izometria de catenă și regula lui Markovnicov.

Conținutul manualelor de clasa a X-a este conceput încât să capteze atenția și interesul elevilor, atrăgându-i spre învățare într-un mod plăcut. Acestea susțin o abordare interactivă a orei de chimie, și nu monotonă, prin varietatea de exerciții/experiment/lucru în echipă sau în perechi pe care elevii trebuie să le rezolve. Astfel că, pe parcursul anului, elevii vor fi antrenați în efectuarea unor lucrări de ordin practic, experimente, pentru a deduce anumite caracteristici, proprietăți și relații ale diverselor substanțe.

Ei vor fi angajați în procese care au ca scop învățarea modului de formare și obținere a acetilenei din carbid, a fermentației acetice, a săpunului sau de identificare a amidonului sau de observare a reacției combinației acidului acetic cu metale. La final, ei vor știi tot ce este necesar despre acțiunea compușilor organici asupra mediului, cum ar fi: combustibilul, petrolul, cauciucul natural și cel sintetic, detergenții și săpunurile, etc., cât și despre importanța metanului, a etenei și acetilenei.

Prin toate aceste noțiuni teoretice și activități practice, disciplina urmărește formarea și dezvoltarea unor competențe cheie în ceea cel privește pe elev. Astfel că, se va urmări ca acesta să integreze cunoştinţele de bază despre natură, om şi societate în scopul satisfacerii nevoilor şi acţionării pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii personale şi sociale; să-şi asume responsabilităţi pentru un mod sănătos de viaţă, să se adapteze la condiţii şi situaţii noi, să dobândească cunoştinţe fundamentale, abilităţi şi valori din domeniul chimie, comunice în limbajul specific chimiei, să investigheze experimental substanţele şi procesele chimice, să utilizeze inofensiv substanţele chimice etc.

Prin urmare, datorită unui conținut bogat în informații esențiale, aceste manuale se pretează atât elevilor de clasa a X-a, cât și celor interesați de continuarea studiilor în domeniu, ajutându-i în pregătirea pentru admiterea la Medicină.

Pentru a avea o idee și mai clară despre oricare dintre aceste manuale de chimie, vă invităm să deschideți link-ul pe care vi l-am atașat, mai sus, în descriere. Noi punem preț pe calitatea instrumentelor didactice pe care vi le propunem spre achiziție.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.