Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi algerieni care erau ascunşi sub un TIR, pe axul roţilor, şi opt turci care se deplasau cu un taxi, au fost opriţi de autorităţile de frontieră din Arad înainte să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Algerienii au fost prinşi la PTF Nădlac II, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară un cetăţean din Republica Moldova, care conducea un automarfar, având ca destinaţie Germania. „În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra ansamblului rutier. Astfel, au fost descoperite ascunse sub semiremorcă, pe axul roţilor, două persoane de sex masculin“, se precizează într-un comunicat transmis, marţi, de Poliţia de Frontieră Arad. Cei doi bărbaţi din Algeria au 29, respectiv 33 ani, şi au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei. În noaptea de luni spre marţi, poliţiştii de frontieră de la PTF Vărşand au oprit pe DN 79A, între oraşul Chişineu-Criş şi graniţă, două autoturisme care circulau în regim taxi. În acestea se aflau opt turci, trei bărbaţi, o femeie şi patru copii. Adulţii au vârste cuprinse între 29 şi 42 ani, iar minorii, între 6 şi 14 ani. „Aceştia se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal în ţara vecină, pentru a ajunge în state din vestul Europei“, au transmis reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad.

Reținut de polițiști, pentru infracțiuni rutiere

În cursul zilei de luni, polițiștii din Sebiș au depistat un bărbat de 46 de ani, din Apateu, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Sebiș, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcootest, iar la solicitarea polițiștilor a fost dus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Însă, bărbatul a refuzat recoltarea probelor biologice. De asemenea, s-a constatat că bărbatul avea permisul de conducere reținut, din data de 9 august 2020, pentru comiterea infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști și urmează să fie prezentat magistraților de la Judecătoria Gurahonț, în vederea luării măsurilor legale. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

Cercetat pentru însușirea unui bun

Un bărbat care a găsit portomoneu cu documente și bani într-un magazin din Arad este cercetat penal pentru că și-a însușit conținutul. Conform IPJ Arad, în urma investigațiilor efectuate, la data de 10 august, polițiștii de la Secția 1 de Poliție din cartierul Aurel Vlaicu au identificat un bărbat de 31 de ani, care la data de 28 aprilie, și-a însușit un portomoneu cu documente și aproximativ 3.000 de lei, pe care o altă persoană l-a pierdut în incinta unui magazin de pe Calea Aurel Vlaicu. „Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit persoanei vătămate, iar cel în cauză este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de însușirea bunului găsit“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Nu a respectat ordinul de protecție

Polițiștii de la Postul de Poliție Tauț cercetează un bărbat în vârstă de 51 de ani, din localitatea Tauț, care, la data de 9 august, s-ar fi deplasat la domiciliul soției sale, unde i-ar fi adresat injurii, încălcând astfel interdicția de a se apropria la o distanță mai mică de 100 de metri de aceasta. Interdicția a fost impusă printr-un ordin de protecție emis de Judecătoria Ineu. „Bărbatului i-a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a unei hotărâri judecătorești“, se arată într-o informare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.