Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din Sântana este cercetat penal pentru că și-a bătut soția, iar unul din Craiva pentru că și-a agresat membrii familiei.

În cursul zilei de duminică, polițiștii din Sântana au fost sesizați de o femeie de 45 de ani, din acest oraș, despre faptul că soțul acesteia, în vârstă de 53 de ani, a agresat-o fizic, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu de 5 zile, totodată fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Tot duminică, polițiștii de la Secția 6 Poliție Rurală Beliu au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, în vârstă de 58 de ani, din Craiva, care, pe fondul consumului de alcool, și-a agresat membrii familiei. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Controale în Piața „Mihai Viteazul“

Consilieri din cadrul Direcţiei Agricole Judeţene Arad au efectuat un control în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Arad, pentru a urmări modul de respectare a prevederilor Legii nr.145/2014, Ord. nr. 225/2017 şi Legii nr. 348/2003. „Cu această ocazie au fost încheiate şapte procese verbale de control şi contravenţie, fiind aplicate un număr de şase sancţiuni şi dispuse măsuri cu termene de realizare“, a informat Direcția Agricolă Județeană. Neconformităţi constatate: Nu sunt înscrise în documentele fiscale de însoţire a mărfii, calitatea şi conformitatea cu standardele de comercializare pentru fiecare produs- în cazul comercianţilor art. 23 din Legea 348/2003(R); Etichetarea incompletă cu toate elementele de identificare. Conform DAJ Arad, neafişarea la loc vizibil a etichetei de produs şi a documentelor în copie: atestat de producător şi fila din carnetul de comercializare, precum şi a certificatului de înregistrare de la O.N.R.C. se sancţionează conform art. 16, litera e cu amendă de la 100 – 500 lei.

Cetăţean străin cu paşaport falsificat

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat un cetăţean sirian care a încercat să iasă din ţară cu un paşaport falsificat. Acesta era pasager într-un microbuz care circula pe ruta Timişoara – Viena. „La controlul specific, tânărul a prezentat un paşaport care avea însemnele autorităţilor din Siria. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat este falsificat, fila informatizată fiind completată în fals. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul este cetăţean din Siria, în vârstă de 23 de ani. Cu privire la cele constatate, sirianul a declarat că nu ştia că acesta este fals și dorea să ajungă în vestul Europei“, au spus autoritățile de frontieră. În cauză poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Urmăriți internațional, depistați de polițiști

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale, împreună cu cei din orașul Lipova, au depistat, pe raza localității Zăbrani, la data de 1 august, un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate, urmărit internațional. Pe numele acestuia, autorităţile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni pe teritoriul acestui stat. De asemenea, la data de 1 august, polițiștii S.I.C. au depistat, pe raza orașului Sebiș, un bărbat de 32 de ani, din Prunișor, urmărit inetrnațional, pe numele căruia autorităţile judiciare din Spania au emis mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni pe teritoriul acestui stat. Tot la 1 august, împreună cu polițiștii din orașul Pecica, polițiștii S.I.C. au depistat, de raza orașului Pecica, un bărbat de 39 de ani, din Arad, urmărit internațional. Pe numele arădeanului, autorităţile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni pe teritoriul acestui stat. Cei trei au fost prezentați magistraților de la Parchetul de pe langă Curtea de Apel Timișoara, fiind reținuți și introduși în arestul I.P.J. Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.