Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Cinci migranţi turci şi marocani au fost prinşi când încercau să iasă din România pe la frontiera cu Ungaria, ascunşi sub remorca unui TIR sau traversând pe jos câmpul, în zona oraşului de Nădlac.

În cursul dimineţii de miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru formalităţile de ieşire din ţară un cetăţean turc, care conducea un automarfar înmatriculat în Polonia. Poliţiştii de frontieră au găsit ascunşi, sub remorcă, doi bărbaţi. Totodată, în apropiere de PTF Nădlac I, la aproximativ 600 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria, au fost prinşi trei marocani care mergeau pe jos pe câmp, spre teritoriul ţării vecine. Cei cinci migranţi, toţi bărbaţi, au vârste cuprinse între 20 şi 35 ani şi au declarat că doreau să ajungă vestul Europei. Toţi sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Hoț prins de polițiștii locali

În cursul zilei de marți, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Supraveghere Comunitară, aflați în patrulare în zona Piața Arenei din Arad,  au fost sesizați cu privire la un furt din curtea unui imobil de pe strada Tribunul Dobra. Valoarea bunului furat a fost evaluat la 300 – 400 euro. În baza datelor de identificare furnizate de păgubit, polițiștii locali au făcut verificări în zonă și, după 5 ore de căutări, au depistat chiar în fața magazinului Profi din Piața Arenei cu  M.A.V., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în Arad. „Conform propriilor declarații, tânărul are antecedente penale, fiind eliberat de aproximativ șapte luni din penitenciar, unde a finalizat o condamnare pentru trafic de droguri. Invocând lipsa mijloacelor de subzistență, MAV, domiciliat în zonă, a recunoscut că, în seara zilei de luni, a sustras bunul reclamat. Tânărul a fost predat polițiștilor din cadrul IPJ Arad pentru continuarea cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, a precizat DGPL Arad.

Prinși că au condus fără permis

Polițiștii de la Biroul Rutier au depistat un bărbat de 28 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Liviu Rebreanu, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, un tânăr de 25 de ani, din Timiș, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe Calea Victoriei și fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. La data de 21 iulie, polițiștii din Pecica au identificat un tânăr de 19 ani, care, la data de 19 iulie, nu a oprit la semnalele polițiștilor, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din oraș, întrucât acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Tuturor celor în cauză le-au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației.

Piețele luate în vizor de jandarmi

Jandarmii au verificat, miercuri, piețele din municipiul Arad, pentru combaterea comerțului ilicit cu produse accizabile. Astfel, un bărbat de 50 de ani, din Arad, a fost depistat, în flagrant, în timp ce încerca să ascundă, sub o masă din Piața „Mihai Viteazul“, mai multe pachete cu țigări netimbrate. La vederea echipajului de jandarmerie, bărbatul s-a urcat pe o bicicletă și a încercat să fugă, însă a fost oprit. Asupra sa, jandarmii au descoperit 1.400 țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător. În zona Pieței Fortuna, jandarmii au  depistat o femeie de 55 de ani, care scotea dintr-un autoturism mai multe pachete cu țigări, cu intenția de a le comercializa. La verificările efectuate au fost descoperite 700 țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător. Pe numele celor două persoane, jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală. Țigările netimbrate au fost ridicate în vederea confiscării și împreună cu actele de sesizare au fost inaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.