Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Jandarmii arădeni au confiscat 15.000 de pachete de țigări netimbrate, peste 23.000 de lei, dar și vehiculul cu care erau transportate țigările.

Un echipaj de jandarmerie a depistat, miercuri, pe o stradă din municipiul Arad, un bărbat de aproximativ 33 de ani, care avea asupra sa 15.000 pachete cu țigări netimbrate. Bărbatul se afla într-un microbuz staționat pe marginea carosabilului, iar la vederea jandarmilor a afișat un comportament suspect. La verificările efectuate, jandarmii au descoperit în interiorul mașinii 15.000 pachete de țigări netimbrate și suma de 23.650 lei. Întrebat de proveniența țigărilor și a sumei de bani, bărbatul nu a putut da nicio explicație. Pe numele bărbatului, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia. Țigările netimbrate, autoturismul folosit la transportul acestora și suma de bani, au fost ridicate în vederea confiscării.

Hoți identificați de polițiștii arădeni

Polițiștii de la Secția nr. 1 din cartierul Aurel Vlaicu au identificat doi bărbați, din județul Gorj, de 24 și 41 de ani, bănuiți de mai multe furturi din apartamente de pe raza municipiului Arad. În baza probatoriului administrat s-a stabilit că cei doi, în noaptea de 27/28 decembrie 2019, prin forțarea ferestrelor a șase apartamente de pe Calea Aurel Vlaicu, situate la parterul blocurilor, ar fi pătruns în interior, de unde ar fi sustras bijuterii și electronice în valoare de aproximativ 20.000 de lei. Bărbații s-ar fi cazat pe raza municipiului în acest scop. Cei doi bărbați sunt cercetați de polițiștii arădeni, pentru furt calificat și tentativă de furt calificat, fiind continuată documentarea activității lor infracționale. „Aceștia se află în arest preventiv în Craiova, respectiv Târgu Jiu pentru săvârșirea altor infracțiuni de furt, pe raza județelor Timiș, Cluj, Bihor și Dolj“, a precizat IPJ Arad.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Conform IPJ Arad, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 197 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 96.000 de lei. Dintre acestea, 52 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 145 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

Cetățean din Sri Lanka cu documente false

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Curtici au depistat un bărbat din Sri Lanka, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, folosindu-se de un document de călătorie fals. Bărbatul călătorea într-un tren internaţional care circula pe ruta Bucureşti Nord – Viena. La controlul specific a prezentat un paşaport emis de autorităţile din Sri Lanka şi un permis de şedere cu însemnele statului italian. Poliţiştii de frontieră au constatat că permisul de şedere prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Totodată, asupra persoanei a fost descoperită şi o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Italia, falsă şi aceasta. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul este cetăţean din Sri Lanka, are 45 de ani şi a intrat legal în România în baza paşaportului personal, în care avea aplicată viză eliberată în scop de muncă pe teritoriul Românei. Bărbatul a declarat că a obţinut documentele de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, contra sumei de 2.000 de lei. El a recurs la această metodă întrucât nu era în posesia unei vize care să îi permită să călătorească într-o ţară din Vestul Europei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.