Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați sunt cercetați penal pentru infracțiuni rutiere, ei fiind depistați în trafic de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

În cursul zilei de miercuri, polițiștii au depistat un bărbat de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe strada Măgurei din municipiu. Autoturismul figura în bazele de date ca fiind radiat din circulație. De asemenea, autoturismul avea aplicate plăcuțe de înmatriculare atribuite altui vehicul. Pe numele bărbatului, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație a unui autovehicul cu numărul fals de înmatriculare. Polițiștii au mai depistat un arădean de 49 de ani, care conducea un autoturism pe strada Șezătorii, fără ca acesta să fie înmatriculat. Bărbatul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Sancțiuni aplicate de polițiștii locali

În ultimele 10 zile, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și Parcări au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale cu amendă și puncte de penalizare, pentru nerespectarea indicatorului  rutier „Accesul Interzis”. „Str. Hațeg, str. Ion Georgescu, aleea auto din Parcul Aventura Voinicilor și Splaiul Praporgescu, aleea auto din fața Clubului Sportiv Gloria, au fost zonele în care s-a constatat încălcarea prevederilor HG 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice“, a informat Direcția Generală Poliția Locală Arad. Conform sursei citate, desfășurate periodic până acum, aceste acțiuni capătă un caracter permanent, odată cu reorganizarea DGPL prin creșterea ponderii personalului din teren. Măsura survine pe fondul multiplicării sesizărilor privind blocarea căilor de acces și intrarea pe sens interzis la numărul 0257/939 al dispeceratului Poliției Locale.

Depistată cu țigări de contrabandă

O femeie este cercetată penal, după ce a fost prinsă în timp ce comercializa țigări de contrabandă, în incinta unui magazin din orașul Lipova. „În 12 februarie, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii din Lipova, pe linia combaterii faptelor ilicite, a fost depistată o arădeancă de 41 de ani, care aflându-se în incinta unui magazin alimentar de pe raza acestui oraș, deținea asupra sa și oferea spre comercializare 29 de pachete de țigarete netimbrate și timbrate necorespunzător“, se precizează într-o informare remisă de IPJ Arad. Pe numele femeii a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Urmărit internaţional, depistat

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac I – Nagylak au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat, căutat de autorităţile italiene. Cetăţeanul român H.Z., în vârstă de 45 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani, a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în  România. Autoritățile de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile din Italia, un mandat european de arestare, pentru infracţiunea de agresiune sexuală. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.