Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează doi bărbați care au deținut ilegal arme.

Conform IPJ Arad, un timișorean, în vârstă de 30 de ani, a fost depistat de oamenii legii, pe Calea Timișorii, în timp ce transporta, în portbagajul unui autoturism, o armă de vânătoare letală, cu alice, ale cărei serie și elemente de identificare au fost șterse prin polizare. Arma era deținută fără drept. În aceeași zi, a mai fost depistat un arădean, în vârstă de 27 de ani, în timp ce transporta, în portbagajul autoturismului, o armă letală, cu glonț calibul 22, cu lunetă, deținută ilegal. „Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor“, a informat IPJ Arad.

Acțiune în Piața Obor din Arad

În Piața Obor din Arad a fost organizată o acțiune care vizat sectorul legume-fructe. Acțiunea, derulată de polițiștii locali, s-a înscris într-un demers pe termen lung, ce vizează desfășurarea unui comerț civilizat, informarea corectă a cumpărătorilor privind prețurile practicate și verificarea deținerii documentelor legale de comercializare. În timpul desfășurării activităților de verificare la persoanele juridice și producătorii agricoli care își desfășoară activitatea în piață, la vederea polițiștilor locali, un comerciant și-a abandonat marfa expusă la vânzare, respectiv 137 kg de legume. Polițiștii locali au  întocmit un proces-verbal de abandonare a mărfurilor și ulterior au procedat la predarea acestora către organele de valorificare. Bunurile au intrat în proprietatea privată a statului  prin îndeplinirea procedurilor legale de predare către reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice. Polițiștii locali cu atribuții de control comercial au anunțat că vor continua supravegherea activităților comerciale desfășurate în piețele din municipiul Arad.

Autoturism căutat de autorităţi

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanapalota au descoperit un autoturism marca Daewoo, model Nubira, în valoare de 2.500 euro, căutat de autorităţile din Germania. Mașina, înmatriculată în Germania, era condusă un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani. În timpul verificărilor în bazele de date s-a constatat că autoturismul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania. Bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean român, contra sumei de 700 de euro și nu avea cunoştinţă despre faptul că mijlocul de transport este căutat de autorităţi. Autoturismul, în valoare de 2.500 euro, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Amenzi de 100.000 de lei, într-o zi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 217 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Dintre acestea, 87 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 130 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.