Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 100 de autovehicule fără stăpân sau abandonate pe domeniul public au fost depistate, în ultimele săptămâni, în municipiul Arad.

În acest sens, Direcția Generală Poliția Locală Arad le atrage atenția cetățenilor cu privire la respectarea  prevederilor Legii 421/2002 – privind  regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al statului sau unităților administrativ teritoriale. „Doar în ultimele săptămâni, numai în câteva zone situate preponderent în nordul orașului, au fost identificate 116 autovehicule ce pot fi încadrate în aceste două categorii. Calea  6 Vânători, cu străzile adiacente, cartierele Grădiște și Gai au fost luate la pas de polițiștii locali, ca urmare a analizei efectuate la 9 luni după lansarea proiectului de eliberare a domeniului public de majoritatea acestor autoturisme“, a informat DGPL Arad. Concluziile de etapă ale acestei analize sunt următoarele: numărul automobilelor ce cumulează elementele exterioare ale vehiculelor abandonate este mai mare decât cel semnalat de cetățeni; arădenii sesizează Poliției Locale prezența unor autovehicule abandonate sau fără stăpân în special în situațiile în care acestea le produc un disconfort direct (ocupă un loc de parcare sau un spațiu verde referitor la care se raportează din punct de vedere patrimonial ori le creează frecvent un disconfort estetic).

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad cercetează trei conducători auto care au săvârșit infracțiuni rutiere. Astfel, polițiștii din Iratoșu au depistat un bărbat de 41 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 709/C, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și cu o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exectitate a alcoolemiei. De asemenea, un tânăr de 25 de ani, din Gurahonț, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe DJ 793, pe raza localității Cărand, având dreptul de a conduce suspendat. Tot cu dreptul de a conduce suspendat a fost depistat un tânăr de 25 de ani, din Semlac, în timp ce conducea un autoturism în Piața Drapelului, din municipiu. Conform IPJ Arad, în toate cazurile au fost întocmite dosare penale.

Sezonul rece a debutat cu incendii la case

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad anunță că sezonul rece a debutat cu incendii la case, iar principala cauză o reprezintă coșurile, canalele sau burlanele de evacuare a fumului cu defecțiuni, necurățate sau amplasate necorespunzător. ISU a prezentat și câteva reguli de folosire a coşurilor şi a burlanelor pentru evacuarea fumului: coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm; în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile; se va evita încastrarea, în coşuri şi burlane, de elemente combustibile ale acoperişului sau planşeului; coşurile se vor prelungi deasupra acoperişului cu cel puţin 80 cm; se va realiza curăţirea coşurilor de evacuare a fumului, de către personal specializat în domeniu.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Astfel, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 106 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 50.000 de lei. Dintre acestea, 18 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 88 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.