Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie francezi au efectuat 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Arad, Caraş-Severin, Alba, Mehedinţi, Argeş şi Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din şapte persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri, importul/exportul de droguri şi spălare de bani.

Potrivit DIICOT, în perioada aprilie – iunie 2018, o grupare internaţională de trafic de droguri, formată şi din cetăţeni români, care ar fi acţionat pe ruta Spania – Franţa – Europa de Vest, a fost destructurată de autorităţile franceze în anul 2018. În urma acţiunilor din Franţa, 10 persoane au fost arestate şi au fost capturate aproximativ 5.000 kg de canabis. În urma percheziţiilor efectuate de DIICOT, au fost descoperite şi ridicate 13 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind transporturi de mărfuri, documente de proprietate ale unui imobil şi ale unor autocamioane, precum şi 28 de înscrisuri şi recipise. În cauză au fost puse în executare şapte mandate de aducere şi un mandat european de arestare.

Mandate de executare a pedepsei

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliíe al Județului Arad au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii. Un mandat a fost emis de magistrații de la Tribunalul Arad pe numele unui tânăr în vârstă de 19 ani, din Arad, condamnat la 3 luni de închisoare pentru consum de droguri. De asemenea, în colaborare cu polițiștii din Ghioroc, a fost pus în aplicare un mandat emis de magistrații de la Judecătoria Lipova pe numele unui bărbat de 50 de ani, din localitatea Ghioroc, care are de executat un an și o lună de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de loviri și alte violențe. Polițiștii din Buteni și Almaș au depistat un bărbat de 55 de ani, din Buteni, pe numele căruia magistrații de la Judecătoria Ineu au emis un mandat de executare a pedespei de 11 luni, pentru conducere fără permis. Cei trei bărbați au fost încarcerați în Penitenciarul Arad.

Prinși la furat în supermarketuri

O femeie și doi bărbați, care au furat din supermarketuri, sunt cercetați de polițiștii de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu și de la Secția 2 din Micălaca. Conform polițiștilor, o arădeancă de 69 de ani și un bărbat de 70 de ani, din Arad, au fost depistați în flagrant delict în timp ce sustrăgeau baterii și bunuri alimentare din două supermarketuri situate în Piața UTA și pe Calea Aurel Vlaicu. Totodată, un bărbat de 46 de ani, din Arad, a fost depistat în flagrant în timp ce sustrăgea băuturi alcoolice și bunuri alimentare dintr-un supermarket aflat pe Calea Radnei. „Prejudicial total, în valoare de 340 de lei, a fost predat societăților comerciale, în toate cazurile fiind întocmite dosare penale“, a informat IPJ Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii arădeni au constatat, în cursul zilei de miercuri, două infracțiuni la regimul circulației. Astfel, cu o alcoolemie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat, în trafic, un arădean în vârstă de 59 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Pecica. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice. De asemenea, pe raza municipiului, un arădean în vârstă de 59 de ani a fost depistat, pe strada Elena Ghiba-Birta, în timp ce conducea un autoturism care avea aplicate numerele de înmatriculare ale unui alt autoturism. Potrivit IPJ Arad, în ambele cauze au fost întocmite dosare penale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.