Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat și o femeie au fost răniți, după ce mașina în care se aflau a ajuns într-un șanț de pe marginea DN 79, la ieșirea din municipiul Arad.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, sâmbătă, în jurul orei 10.50, un arădean de 68 de ani a condus un autoturism pe DN 79, dinspre Zimandu Nou spre Arad, iar la km 6+900 m a pierdut controlul mașinii și a intrat pe contrasens. Autoturismul a părăsit partea carosabilă și s-a oprit într-un șanț de pe marginea drumului. Se pare că bărbatul ar fi suferit o afecțiune medicală intempestivă în timpul conducerii. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a șoferului și a unei femei de 41 de ani. ISU Arad a informat că bărbatul care se afla la volan a rămas blocat în mașină, fiind nevoie de intervenția unui echipaj de descarcerare. Ulterior, bărbatul, în stare de inconștiență, și femeia au fost transportați la spital. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Accident rutier pe strada Poetului

O fetiță a fost accidentată de o mașină, sâmbătă, în timp ce traversa strada prin loc nepermis și fără să se asigure. Conform polițiștilor, în jurul orei 11.40, o fetiță în vârstă de 10 ani a traversat strada Poetului din municipiu, prin loc nepermis și fără să se asigure, fiind accidentată de un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani. „În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a minorei. În acest caz se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă“, se precizează într-o informare remisă de Biroul de presă al IPJ Arad.

Șoferi amendați de polițiștii locali

Un număr de 108 șoferi, care nu dețineau la bord autorizații de tranzit al municipiului Arad sau au staționat neregulamentar în Zona Industrială Vest cu autovehicule având masa maximă admisă de peste 3,5 tone, au fost amendați de polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice, pentru nerespectarea prevederilor HCLM 303/2016. „Cuantumul sancțiunilor contravenționale aplicate în acest sens, în ultima lună, este de 103.740 lei. Pentru a preîntâmpina situațiile de staționare neregulamentară în respectivul perimetru, Primăria Municipiului Arad va iniția, în Comisia de Sistematizare a Circulației, amplasarea unor indicatoare cu semnificația «Oprirea interzisă» pe străzile 1, 2, 3 și 4 din Zona Industrială Vest“, a informat Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Migranți reținuți la frontieră

În cadrul unei acțiuni comune cu autoritățile maghiare, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat nouă persoane – trei bărbați, două femei  și patru copii – care intenționau să treacă fraudulos în țara vecină. Aceștia sunt cetățeni din Turcia și Irak, iar adulții au vârste cuprinse între 20 şi 34 de ani, în timp ce minorii au între 2 și 11 ani. Și în acest caz, cei în cauză,  solicitanți de azil în România, au declarat că aveau ca destinație finală un stat din Vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.