Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii au descoperit, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în localitatea Șiad, comuna Craiva, peste 8.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi 680 de litri de țuică.

Patru percheziţii domiciliare au fost efectuate la imobile deţinute de o femeie de 57 de ani, din localitatea Şiad, bănuită că făcea contrabandă cu ţigări. „În urma activităţilor desfăşurate, într-un imobil au fost găsite 163.180 ţigarete de diferite mărci (8.159 pachete – n.r.) , susceptibile de a proveni din contrabandă, iar în altul, 680 de litri de ţuică“, a informat IPJ Arad. Întreaga cantitate de alcool şi ţigări a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor, iar cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu, fiind deschis un dosar pentru contrabandă şi „deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi mai mari de 200 de litri alcool“.

Patru ore de aşteptare la Nădlac II

Şoferii de camioane aşteptau, joi dimineaţa, până la patru ore pentru a ieşi din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde s-a format, pe autostradă, o coloană de automarfare de aproximativ opt kilometri. Conform Poliţiei de Frontieră Arad, la PTF Nădlac II se aşteaptă 240 de minute pentru controlul documentelor pe cele patru artere de ieşire deschise pentru traficul greu. Creşterea traficului la automarfare pe sensul de ieşire din România a fost cauzată deoarece ziua de miercuri a fost liberă în Ungaria, unde a fost sărbătoare naţională, astfel că a existat restricţie de acces pentru autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. După ridicarea restricţiei, miercuri la ora 23.00 (ora României), la frontieră s-au prezentat foarte multe automarfare, iar până joi dimineaţa, la ora 9.00, doar prin Nădlac II trecuseră deja 1.350 de camioane, pe sensul de ieşire din ţară. Coloana formată pe autostrada pan-europeană, înainte de Nădlac II, a ajuns la aproximativ opt kilometri. La PTF Vărşand, şoferii de camioane aşteptau 90 de minute pentru control, însă la Nădlac I şi Turnu se aştepta cel mult 15 minute, conform autorităţilor.

Infracțiuni rutiere depistate în trafic

Polițiștii de la Secția 2 Micălaca au depistat, în trafic, un bărbat de 55 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Voinicilor din municipiu. Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei, pe numele conducătorului auto fiind întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea, polițiștii de la Secția 5 Rurală Ineu au fost sesizați, în dimineața zilei de 23 octombrie, despre un eveniment rutier între un autoturism și un tractor în cuplu cu atelaj hipo, pe DN 79/A, între Șicula și Chereluș. Conducătorul autoturismului, în vârstă de 67 de ani, din Șicula, nu a observat atelajul hipo nesemnalizat, condus de un bărbat de 72 de ani, din aceeași localitate, și a intrat în coliziune cu acesta. În urma evenimentului rutier au rezultat exclusiv pagube materiale, însă verificările au arătat că bărbatul de 72 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar atelajul nu este înregistrat. Conducătorul tractorului este cercetat pentru conducere fără permis și conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Urmărit general, depistat la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II – Csanadpalota au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat, căutat de autorităţile române, în vederea executării unei pedepse privative de libertate. Cetăţeanul român C.L, în vârstă de 25 de ani, domiciliat în judeţul Teleorman, a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de ieşire din România. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat european de arestare, având de executat un an de închisoare, pentru săvârșirea infracţiunii de furt calificat. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.