Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din localitatea arădeană Păuliș este cercetat penal pentru că și-a amenințat cu moartea fosta concubină, pe numele său fiind emis și un ordin de protecție provizoriu.

IPJ Arad a anunțat că polițiștii de la Secția 1 Poliție Rurală Arad cercetează un bărbat pentru amenințare. „La data de 6 octombrie, polițiștii Postului de Poliție Livada și cei ai Postului de Poliție Zimandu Nou, aflați în patrulă intercomunală, au fost sesizați de o femeie de 32 de ani, din Livada, despre faptul că fostul său concubin, un bărbat de 40 de ani din Păuliș, a amenințat-o cu moartea“, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, în urma aplicării formularului de evaluare a riscului, a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

Fără permise de conducere

Polițiștii de la Secția 3 Poliție Rurală Chișineu Criș cercetează un bărbat pentru infracțiuni rutiere. Potrivit oamenilor legii, la data de 7 octombrie a fost depistat în trafic, pe DN 79A, un arădean, de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține dreptul de a conduce un autovehicul. De asemenea, polițiștii au constatat că numerele  de înmatriculare ale autoturismului sunt expirate. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul având permisul suspendat și conducere unui autovehicul neînmatriculat. De asemenea, polițiștii de la Secția 3 Poliție Rurală Chișineu Criș cercetează un bărbat pentru conducere fără permis. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din Vinga, a fost depistat, pe raza localității Berechiu, în timp ce conducea un autoturism fără a deține dreptul de a conduce un autovehicul. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul având permisul suspendat.

A tăiat ilegal un stejar

Un bărbat este cercetat, de polițiștii de la Secția 6 Poliție Rurală Beliu, pentru tăierea ilegală a unui arbore. „La data de 7 octombrie, polițiștii au fost sesizați despre faptul că un bărbat a tăiat un arbore aflat în zona «Ligad» din localitatea Beliu. În urma verificărilor a fost identificat un bărbat de 54 de ani din Pâncota, care a indicat arborele pe care l-a tăiat. Împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic s-a stabilit că arborele este din specia stejar, iar cioata are un diametru de 90cm/88cm, fiind cauzat un prejudiciu de 5.080 de lei“, a informat IPJ Arad. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori, fiind totodată, indisponibilizată o drujbă în vederea cercetărilor.

Cetăţean român cu document fals

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat un cetăţean român care s-a legitimat folosind o carte de identitate falsă. Bărbatul era pasager într-un microbuz Mercedes, înmatriculat în România. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat o carte de identitate care avea însemnele autorităţilor din România, pe numele P.N., în vârstă de 35 de ani, fapt pentru care, la verificări, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. Bărbatul a declarat faptul că a obţinut cartea de identitate realizată pe numele său real şi prezentată la control, de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 300 de euro, întrucât i-au fost furate documentele. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi de uz de fals.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.