Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un arădean care a încercat să introducă în țară țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 5.000.000 lei a fost arestat preventiv.

Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului Arad, a fost depistat marți, de poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac II, la volanul unui automarfar încărcat cu 440.000 de pachete cu ţigări netimbrate, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au continuat cercetările în acest caz. În data de 25 septembrie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, pe numele şoferului. Arădeanului i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Prinsă în flagrant furând dintr-o poșetă

Polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat, în flagrant delict, o arădeancă, în vârstă de 60 de ani, în timp ce sustrăgea un portofel cu documente și 312 lei din poșeta unei femei de 70 de ani. Fapta a fost depistată într-o stație de tramvai din zona Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din municipiul Arad. „Prejudiciul a fost recuperat și predat persoanei vătămate, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, a informat Biroul de Presă al IPJ Arad. Conform sursei citate, polițiștii continuă documentarea activității infracționale a femeii în vârstă de 60 de ani.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Patru persoane sunt cercetate de polițiștii arădeni, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Un arădean de 64 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Mucius Scaevola din municipiu, fără a deține permis de conducere. Pe strada Episcop Roman Ciorogariu, un arădean de 39 de ani a fost depistat de polițiști în timp ce conducea o aututilitară, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Polițiștii din Pâncota au depistat pe DJ 792 C, pe raza localității Măderat, un tânăr de 25 de ani, din Buteni, care conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul îi fusese încredințat spre a-l conduce de un bărbat de 45 de ani, din Buteni (pasager în autoturism), care știa că tânărul nu are dreptul de a conduce. Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Controale efectuate de polițiștii locali

În perioada 18 – 24 septembrie, polițiștii locali cu atribuții de control în domeniul activităților comerciale au continuat activitatea de identificare a situațiilor neconforme dispozițiilor legale necesare funcționării, verificând un număr de șase agenți economici care desfășoară activități de alimentație publică și comerț pe raza municipiului Arad. „Dintre aceștia, patru sunt unități de alimentație publică, restaurante, o unitate catering și o unitate din domeniul cofetărie/patiserie“, a precizat Direcția Generală Poliția Locală Arad. În timpul controalelor au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 14.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind deținerea documentației necesare desfășurării activității prevăzute de HCLM nr. 192/2017.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.