Ziarul electronic al arădenilor

Informatii pe care trebuie sa le cunosti inainte de a pleca la munca in Germania

Numărul românilor din Germania este într-o continuă creștere, de la un an la altul tot mai mulți români alegând să părăsească România pentru un trai mai bun. Astfel, o statistică realizată în 2018 aproximează că ar fi aproape 700.000 de mii de români în Germania la ora actuală. Iar acest lucru nu ar trebui să ne mire deloc.

În primul rând, românii sunt atrași de ofertele bogate de locuri de muncă mult mai bine plătite decât în România. Câștigurile obținute acolo le permite un trai mai bun, cu toate că nici dorul de casă nu este ușor de purtat.

Iar pentru că numărul românilor interesați de un loc de muncă în Germania, am decis să realizăm împreună cu Magic Trans un articol cu mai multe informații utile despre locurile de muncă din Germania.

Cum să găsești ușor un loc de muncă în Germania

Nu toată lumea pleacă în Germania la sigur, având un loc de muncă asigurat de către o rudă sau un prieten. Ba chiar destul de multe persoane merg pe cont propriu și își caută personal de muncă. Ei bine, pentru a găsi cu ușurință un loc de muncă ar trebui să folosești internetul. Iar asta deoarece aici vei găsi o mulțime de anunțuri.

Nu toate sunt însă și de încredere. De aceea ar trebui să începi cu site-ul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Vei găsi o mulțime de oferte atrăgătoare, din o mulțime de domenii, așa că e imposibil ca cel puțin un anunț să nu ți se potrivească.

Dacă te descurci cu limba germană, sau cel puțin știi să folosesc un instrument de traducere, poți încerca și anunțurile de pe platforme nemțești de joburi precum StepStone sau Expatjobseeker.

Cât sunt salariile în Germania

Așa cum spuneam, majoritatea persoanelor care aleg să plece în Germania sunt atrase de salariile mult mai mari decât la noi. Practic, un salariu minim în Germania ajunge undeva la 1.500 de euro. Astfel, nu ar trebui să alegi un job cu un salariu mai mic sau care nu îți permite să evoluezi și să câștigi mai mult.

De asemenea, un job decent ar trebui să îți ofere minim 8 euro pe oră. Cu toate acestea, este destul de dificil să te descurci de unul singur cu doar 1500 de euro pe lună. Chiar dacă acesta acoperă costurile pentru chirie, întreținere și cheltuieli, va fi dificil să mai pui ceva deoparte.

Totuși, sunt multe locuri de muncă mult mai bine plătite, iar cu puțin noroc poți găsi un loc de muncă la care să câștigi cel puțin 2000 de euro lunar.

Costuri pentru chirie

Costul pentru chirie depinde foarte mult de zona în care este amplasată casa unde vrei să locuiești. O garsonieră într-o zonă bună a unui oraș nu foarte mare poate costa de la 300 de euro, însă prețurile cresc cu cât de apropii mai mult de centru sau cu cât e mai mare orașul în care vrei să locuiești.

Există și joburi care oferă cazare gratuită, iar dacă găsești un astfel de loc de muncă te poți considera norocos. Cu tot cu cheltuieli, prețul pentru chirie se poate dubla.

Acestea sunt așadar câteva lucrurile pe care ar trebui să le cunoști înainte de a pleca în Germania. Iar dacă ai nevoie de o soluție de transport persoane în Germania comodă și ieftină, atunci noi îți recomandăm Magic-Trans.ro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.