Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un arădean care a comis mai multe furturi a fost prins de polițiști, care continuă să documenteze activitatea sa infracțională, el fiind bănuit și de alte infracțiuni.

Polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au reținut un tânăr, de 27 de ani, bănuit de mai multe furturi de pe raza municipiului. Tânărul, la data de 12 septembrie, a sustras telefonul mobil și actul de identitate al unui bărbat, iar la data de 14 septembrie a sustras, dintr-un rucsac, telefonul mobil al unei femei. De asemenea, la data de 16 septembrie, arădeanul a sustras un portofel cu acte și bani din borseta unui bărbat. „Cel în cauză este cercetat pentru furt, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii continuă documentarea activității sale infracționale, fiind bănuit de săvârșirea altor furturi de pe raza municipiului“, a informat IPJ Arad.

A condus sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat, în trafic, un arădean, în vârstă de 46 de ani, care conducea un autoturism, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Conform oamenilor legii, în urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, în acest caz s-a dispus recoltarea de probe biologice. Totodată, pe numele arădeanului a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Urmărit general, depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat, căutat de autorităţile române, în vederea executării unei pedepse privative de libertate pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii. Cetăţeanul român T.M., în vârstă de 37 de ani, domiciliat în judeţul Călăraşi, a fost reținut când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră. În urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârşirea de infracţiuni contra proprietăţii, având de executat 10 luni de închisoare. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 173 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 85.000 de lei. Dintre acestea, 31 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 142 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 16 de permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.