Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Pompierii militari au intervenit la o clădire din centrul municipiului Arad, unde a ars o coloană de cabluri, cu emisie puternică de fum.

Detasamentul de Pompieri Arad a fost solicitat, marți, să intervină la o clădire situată pe B-dul Decebal, colț cu strada 1 Decembrie 1918. În momentul sosirii forțelor de intervenție ardea o coloană de cabluri în interiorul clădirii, cu emisie puternică de fum. Conform ISU Arad, pompierii au acționat prompt cu stingătoarele din dotare și incendiul a fost lichidat în primele minute. „După o evaluare mai amănunțită s-a constatat faptul că acele cabluri care ardeau nu erau de curent electric, ci de comunicații (telefonie, internet). A ars și s-a topit izolația pe aproximativ 200 m liniari. Pompierii au fost nevoiți să acționeze și pentru răcirea zonei, întrucât temperatura cablurilor aflate în pereți depășea 100 grade C. Până la plecarea pompierilor, a fost blocat accesul pe strada 1 Decembrie.

Adolescent bătăuş, reţinut de poliţişti

Un adolescent în vârstă de 15 ani a fost reținut de polițiști, după ce a agresat un minor în zona unei școli din municipiul Arad. Incidentul a avut loc în dimineața zilei de marți, în proximitatea Școlii Speciale „Sfânta Maria”, și a intervenit o patrulă de la Serviciul Ordine Publică și Circulație, din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, care securiza zona. „Un tânăr în vârstă de 15 ani a fost reținut de polițiștii locali, după ce l-a agresat fizic pe M.M., în vârstă de 13 ani, provocându-i acestuia leziuni care au necesitat intervenția Unității Primire-Urgențe. Ulterior, agresorul a fost predat reprezentanților Poliției Municipiului Arad, în vederea continuării cercetărilor“, a informat DGPL Arad.

Ordine de protecție provizorii

Un ordin de protecție provizoriu a fost emis de polițiștii din Bata pe numele unui bărbat, în vârstă de 62 de ani, din localitate, care, pe fondul consumului de alcool, și-a amenințat cu moartea concubina, a lovit-o și a strâns-o de gât. În cauză de efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare. De asemenea, pe raza municipiului Arad, un tânăr, în vârstă de 25 de ani, și-a lovit concubina, care are 41 de ani, în timp ce se aflau în locuința victimei. Conform Biroului de presă al IPJ Arad, pe numele celor doi au fost emise ordine de protecție provizorii pe o perioadă de 5 zile.

Urmărit general, depistat la Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat, căutat de autorităţile române, în vederea executării unei pedepse privative de libertate. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti, a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvarşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Bucureșteanul este condamnat la opt luni de închisoare. Bărbatul în cauză a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.