Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O echipă de pirotehniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad a detonat o bombă de aviație exploziv-brizantă, provenită din ce de-Al Doilea Război Mondial, care a fost găsită în zona localității Frumușeni.

Bomba care cântărea 50 de kilograme a fost găsită, luni, abandonată de un localnic, pe marginea drumului dintre Arad și Frumușeni, în urma unui apel la 112. Pentru că pregătirile pentru distrugerea bombei nu au fost finalizate până la lăsarea întunericului s-a luat decizia ca aceasta să fie detonată marți. Pe timpul nopții de luni spre marți, bomba a fost supravegheată de forțe de ordine. Bomba a fost mutată la aproximativ 5 kilometri de Frumușeni, unde a fost detonată în siguranță, în cursul zilei de marți.

Ordine de protecție provizorii

Polițiștii arădeni au emis două ordine de protecție provizorii, pe o perioadă de 5 zile. Conform IPJ Arad, o femeie a reclamat polițiștilor că, luni, în jurul orei 15.00, fostul său concubin, un arădean de 43 de ani, ar fi agresat-o fizic în fața imobilului în care domiciliază, strângând-o de gât. O altă femeie, din Grăniceri, a susținut că a fost mușcată, trasă de păr și lovită în zona spatelui de concubinul ei, un bărbat de 39 de ani, din aceeași localitate, în timp ce se aflau la domiciliul comun. „În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Hoți prinși de jandarmii arădeni

Jandarmii au prins două persoane care au încercat să fure mai multe motoare electrice dintr-o societate comercială din Arad, aflată în conservare. Jandarmii au observat în incinta societății comerciale fascicule luminoase asemănătoare celor create de o lanternă. După cercetarea mai multor încăperi, jandarmii au depistat sursa fasciculelor de lumină, respectiv lanternele folosite de doi bărbați, echipați cu haine de culoare închisă și mănuși. Aceștia au fost descoperiți într-o hală, în timp ce transportau mai multe bunuri. La vederea jandarmilor, cei doi bărbați au luat-o la fugă, dar au fost imobilizați imediat. În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat faptul că cele două persoane, cu  vârste de 29, respectiv 42 ani, au pătruns în incinta societății, au demontat opt motoare electrice și mai multe componente ale unor benzi transportatoare, cu intenția de a le sustrage. Bunurile erau aranjate la ieșirea din unitatea respectivă, urmând a fi transportate.

Urmărit depistat la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat şi predat autorităţilor competente un bărbat căutat de autorităţile române. Cetăţeanul român G.M., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în judeţul Braşov, a fost reținut cînd s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în România, În urma efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile din România, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârșirea infracţiunii de complicitate la furt calificat, având de executat doi ani de închisoare. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.