Ziarul electronic al arădenilor

Elevii cu media 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, premiaţi de Guvern

Elevii care au obținut media 10 în 2019 la Evaluarea Naţională şi la examenul de Bacalaureat vor primi stimulente financiare din partea Guvernului.

„Guvernul acordă şi în acest an stimulente financiare pentru elevii care au obţonut media generală 10 la examenele naţionale. Suţinem tinerii capabili de performanţe şcolare şi vom acorda stimulente financiare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a 8 a care a obţinut media 10 la evaluarea naţională, respectiv 3.000 de lei fiecărui elev de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Premierul a afirmat că în 2019 sunt 459 de absolvenţi ai clasei a 8 a cu media 10 la Evaluarea Naţională şi 235 de absolvenţi cu media 10 la Bacalaureat.

„În acest an vor beneficia de aceste recompense 459 de absolvenţi ai clasei a 8 a, respectiv 235 de absolvenţi de clasa a 12 a. Mă bucur că numărul absolvenţilor din acest an acre a obţinut media 10 este mai mare decât cel de anul trecut. Îi felicit şi le urez succes în continuare”, a mai adăugat Dăncilă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.