Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii arădeni au depistat, în ultimele 24 de ore, mai multe persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere.

Astfel, poliţiştii din Hăşmaş au depistat un tânăr, de 29 ani, din Cărand. Acesta conducea un autoturism BMW, care avea numărul de înmatriculare expirat, din data de 10 mai 2014. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul nu posedă nici permis de conducere. În localitatea Dud, poliţiştii din Târnova au depistat un tânăr, de 27 de ani, care conducea, pe DJ 708/A, o motocicletă fără să posede permis de conducere conform categoriei din care face parte vehiculul, iar motocicleta era neînmatriculată. În acest caz a fost întocmit un dosar penal. Poliţiştii din Bârsa au depistat un tânăr, de 21 de ani, care a condus un autoturism, fără a deţine permis de conducere, iar poliţiştii din Zăbrani au depistat un tânăr, de 26 ani, care conducea pe DJ 682 un autoturism Ford neînmatriculat şi fără a poseda permis de conducere. În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală.

Misiuni executate de jandarmi

În perioada 23-26 martie, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au acționat zilnic pentru asigurarea ordinii publice. Jandarmii au aplicat 20 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.900 lei. În timpul misiunilor și acțiunilor desfășurate au fost constatate fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, de tulburare a ordinii și liniștii publice, fapte de comerț ilicit și fapte care constituie contravenții în domeniul piscicol. De asemenea, au fost întocmite acte de sesizare în cazul a cinci infracțiuni. În aceeași perioadă, au fost asigurate misiunile cu caracter permanent cum sunt cele din domeniul pazei și protecției instituționale, al pazei transporturilor cu caracter special, a transportului de bunuri și valori și de corespondență clasificată.

Depistat cu documentul fratelui

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat un tânăr care a încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de cartea de identitate a fratelui său. Tânărul era pasager într-un autoturism Opel Zafira și s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autorităţile române. Poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este cea din documentul prezentat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de Rbilla R., de 19 de ani, iar cartea de identitate aparţine fratelui său. Acesta a declarat că a luat documentul fără ştirea fratelui său şi că a recurs la această metodă deoarece nu deţine documente de identitate şi intenţiona să ajungă în Polonia.

Turc cu documente false

Un cetăţean turc, care încerca să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de documente româneşti false, a fost depistat de poliţiştii de frontieră de la Nădlac. Turcul era pasager într-un autocar care circula pe relaţia România – Germania și s-a legitimat cu o carte de identitate şi un paşaport turistic româneşti. Poliţiştii de frontieră arădeni au constatat că documentele prezentate sunt false. În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză este cetăţean turc, Demerici K., în vârstă de 30 ani. Poliţiştii de frontieră arădeni au întocmit acte de urmărire penală cetăţeanului turc pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 260 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 64.000 de lei. Dintre acestea, 110 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.