Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați din localitatea arădeană Pleșcuța sunt cercetați penal pentru că și-au agresat soțiile, iar unul dintre ei și fiica.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Pleșcuța au fost sesizați, la data de 18 august, despre faptul că un bărbat de 48 de ani, din aceeași localitate, aflat sub influența băuturilor alcoolice, și-a agresat soția și fiica aflată în vizită, amenințându-le cu moartea. Conform polițiștilor, pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și amenințare. În aceeași zi, un alt bărbat de 48 de ani, din Pleșcuța, aflat și el sub influența alcoolului, și-a agresat soția, lovind-o cu capul de ușă. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Amenzi aplicate de polițiștii locali

Polițiștii locali din Arad au aplicat, în perioada 15 – 18 august, amenzi în valoare de aproximativ 8.000 de lei. În această perioadă, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică s-au confruntat cu situații în care unii arădeni au consumat semințe pe domeniul public, fără să adune cojile, au consumat alcool și au provocat scandal, au murdărit parcurile cu ambalaje sau satisfăcându-și, în public, nevoile fiziologice. Alții și-au lăsat nesupravegheați copiii, minorii fiind ulterior găsiți apelând la mila publicului. De asemenea, o arădeancă a fost surprinsă comercializând încălțăminte nouă și îmbrăcăminte second-hand, fără a deține vreo autorizație în acest sens. „În data de 17 august 2019, D.E., în vârstă de 53 de ani, a fost sancționată contravențional cu 1.000 de lei, în baza prevederilor Legii 12/1990/R, pentru comercializarea de încălțăminte și îmbrăcăminte, fără a deține autorizație, în zona Pieței «Mihai Viteazul». Bunurile respective au fost confiscate de polițiștii locali“, se menționează într-o informare a DGPL Arad.

Restricții de circulație în Ungaria

Circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei în perioada luni, ora 23.00 (ora României) – marţi, ora 23.00 (ora României), potrivit unei informări a autorităţilor de frontieră ungare. Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de 20 august este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare. Restricţiile nu se aplică mijloacelor de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau sunt supuse unui anumit regim de temperatură. În acest interval de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale. Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ. La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Amenzi de 12.000 lei, date de jandarmii arădeni

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au fost angrenate, la sfârșitul săptămânii trecute, în misiuni care au avut drept scop menținerea gradului de siguranță al cetățenilor la un nivel ridicat și asigurarea climatului de ordine și siguranță publică. Astfel, jandarmii au constatat fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și fapte de comerț ilicit. Pentru aceste contravenții au fost aplicate 38 de amenzi, în valoare de 12.000 lei. Jandarmii au întocmit acte de sesizare necesare organelor de urmărire penală, în cazul a 3 infracțiuni, constatate independent și în cooperare cu poliția. În ziua de 17 august, jandarmii au fost solicitați să intervină la o adresă din municipiul Arad, unde un bărbat, de aproximativ 40 de ani, a spart cu intenție geamul de la ușa unei societăți comerciale. Jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.