Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Cinci cetăţeni afgani şi trei sirieni, care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen, au fost reținuți de polițiștii de frontieră de la Turnu.

Trei bărbați, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, au fost reţinuți la aproximativ 250 de metri faţă de linia de frontieră. În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba de trei sirieni, cu vârste cuprinse între 26 şi 38 de ani. Tot la Turnu, o patrulă a depistat şi reţinut o familie formată din cinci persoane, doi adulţi şi trei minori, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Cele cinci persoane au fost reţinute la aproximativ 50 de metri faţă de linia de frontieră. În urma verificărilor s-a stabilit că este vorba de o familie de cetăţeni afgani, care dorea să ajungă în Spaţiul Schengen. Cei opt afgani și sirieni sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Prinşi furând din magazine

Poliţiştii arădeni cercetează mai multe persoane care au fost prinse furând din magazine. În data de 14 martie, a fost prins un bărbat, de 30 ani, din Arad, şi un bărbat, de 48 de ani, din localitatea Turnu, în timp ce sustrăgeau diferite bunuri din incinta unui supermarket din municpiul Arad. De asemenea, poliţiştii de ordine publică cercetează un bărbat, de 39 de ani, din Arad, care a sustras, dintr-un magazin situat pe Bulevardul Revoluţiei, băuturi alcoolice în valoare de 136 lei, dar şi două adolescente, care au sustras, din incinta unui centru comercial din Arad, obiecte de îmbrăcăminte, în valoare de aproximativ 800 de lei. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Bihorean prins în flagrant

Un bărbat, care a sustras mai multe bunuri din incinta unei societăţi comerciale, a fost depistat de poliţiştii Secției nr. 1 Poliție din Arad. Bărbatul, în vârstă de 31 de ani, din judeţul Bihor, a fost depistat, în flagrant, când, prin tăierea lacătului ușii de acces, a pătruns în incinta unei societăţi comerciale de pe strada Ștefan Luchian, din municipiul Arad, de unde a sustras mai multe pachete de țigări și cartele telefonice. Pe numele bihoreanului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 250 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 52.000 de lei. Dintre acestea, 120 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.