Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Poliţiştii de la Postul de Poliție Hălmăgel au depistat doi bărbaţi, care sunt bănuiţi că ar fi sustras doi cai, o căruţă și două drujbe, din grajdul unui bărbat din satul Sârbi.

Conform Biroului de presă al IPJ Arad, din cercetările efectuate de poliţişti s-a stabilit că, în noaptea de 7/8 martie, doi bărbaţi din judeţul Hunedoara, au sustras doi cai, o căruţă şi două drujbe, din grajdul unui bărbat, unde cei doi au fost angajaţi în cursul anului 2014. „Cei doi hunedoreni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt“, se menționează într-o informare a IPJ Arad.

Sancționați pentru abateri rutiere

În cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere, poliţiştii arădeni au aplicat 350 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 72.000 de lei. Cele mai multe sancţiuni – 190 – au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, dar şi pentru neacordare de prioritate, principala cauză a accidentelor rutiere grave din judeţul Arad, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere şi 25 certificate de înmatriculare.

Transport ilicit mărfuri

Poliţiştii de la Poliţia comunei Vladimirescu au depistat un bărbat care transporta ilicit mărfuri în valoare de 42.000 de lei. Bărbatul, cetăţean maghiar, a fost depistat pe raza localităţii Vladimirescu, în timp ce transporta, cu o autoutilitară Renault, 206 de tigăi, 50 de pilote electrice, 24 de aparate de masaj, 7 scaune de birou şi 4 computere, pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Conform Legii nr. 12/1990, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 5.000 lei, iar bunurile, în valoare de aproximativ 42.000 lei, au fost reţinute în vederea confiscării.

Mandate de executare a pedepsei

Două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea au fost puse în executare de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din Arad. Oamenii legii au reţinut doi bărbaţi, de 34, respectiv 39 de ani, ambii în judeţul Timiş, pe numele cărora Tribunalul Timiş a emis mandate de executare a unor pedepse cu închisoarea, ei fiind condamnaţi la 5,8 ani de închisoare, respectiv 7,6 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri.

Jandarmii arădeni în misiuni

Jandarmii din Arad au fost angrenați, la sfârșitul săptămânii trecute, în misiuni, atât pe linia ordinii și siguranței publice, cât și pe linia pazei și protecției instituționale. Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică au fost constituite patrule de jandarmerie sau în sistem integrat, ce au acționat zilnic în zona de competență. Jandarmii au răspuns, de asemenea, apelurilor venite din partea cetățenilor prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 sau direct la dispeceratul inspectoratului. În perioada 6 – 8 martie, au fost constatate fapte de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, pentru care au fost aplicate 23 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 9.550 lei. În aceeași perioadă, au fost întocmite acte de sesizare pentru șapte infracțiuni cu șase autori.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.