Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din județul Arad este cercetat penal pentru că a amenințat, pe o rețea de socializare, o familie de cetățeni români din Irlanda.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, miercuri, că polițiștii Serviciului de Ordine Publică au identificat un bărbat de 41 de ani, din comuna Bocsig, care, în perioada iunie – iulie, a amenințat cu acte de violență, prin mesaje trimise online, pe Facebook, o familie de cetățeni români cu domiciliul în Irlanda. Conform IPJ Arad, bărbatul din Bocsig este cercetat în prezent pentru săvârșirea acțiunii de amenințare.

Ordin de protecție provizoriu

Polițiștii de la Secția nr. 1 Aurel Vlaicu din municipiul Arad au emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui tânăr de 19 ani, care, în dimineața zilei de 8 iulie, și-a agresat mama, în timp ce se aflau la domiciliul comun. „Tânărul este cercetat pentru violență în familie, având interdicția de a se apropia de victimă pe toată perioada de valabilitate a ordinului de protecție provizoriu“, a informat, miercuri, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Utilaje agricole în trafic

Doi conducători auto au fost amendați de polițiștii locali din Arad. Conform Direcției Generale Poliția Locală Arad, cei doi au fost amendați cu 2.000 de lei. „Două sancțiuni contravenționale au fost aplicate, miercuri, de polițiștii locali de la Serviciul Circulație pe Drumurile Publice și Parcări, șoferilor unor utilaje agricole depistate în trafic în zona Piața Arenei. „Cei doi conducători auto au fost amendați pentru lipsa autorizațiilor de acces, fapt ce contravine prevederilor HCLM 303/2016“, a precizat DGPL Arad.

A încercat treacă ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră de la SPF Vărşand au depistat un cetățean din Palestina, care a încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei. Palestinianul, în vârstă de 46 de ani, a fost reținut la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin. Bărbatul, care era solicitant de azil pe teritoriul României, a declarat că intenţiona să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în Italia. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față  de cetățeanul palestinian.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.