Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați, care au distrus aparate de tip „slot machine“, aflate în incinta unui local din orașul Nădlac, sunt cercetați de polițiști.

Conform IPJ Arad, cei doi bărbați sunt cercetați pentru distrugere. „Polițiștii au identificat un bărbat, de 29 de ani, care, la data de 23 martie, a distrus ecranul unui aparat de tip «slot machine», aflat în incinta unei societăți comerciale din Nădlac, cauzând un prejudiciu de 1.750 de lei. În următoarea zi, un alt bărbat, de 59 de ani, aflat în interiorul aceleiași societăți, a distrus ecranul unui aparat de același tip, provocând un prejudiciu de 1.450 de lei“, a informat IPJ Arad. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere.

Au parcat neregulamentar

Polițiștii locali au sancționat cinci persoane care și-au parcat neregulamentar autoturismele, în diferite zone din municipiul Arad. „Cinci arădeni, care au parcat neregulamentar pe spaţiul verde de pe străzile Ulmului, Lăcrămioarelor și Tiberiu, s-au ales cu amenzi. Luni, polițiștii locali de la Serviciul Ordine Publică și Circulație au sancţionat contravenţional cei cinci şoferi, pentru că au dat dovadă de indiferenţă şi nepăsare faţă de spaţiile verzi, iar din punct de vedere legal, pentru că au încălcat prevederile Legii 24/2007, privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților“, se arată într-o informare transmisă de Direcția Generală Poliția Locală Arad. Sancţiunile aplicate au fost în valoare totală de 800 lei.

Vehicule ridicate de Recons

Mai multe autovehicule au fost ridicate de SC Recons SA, deoarece staționau neregulamentar în zona centrală a municipiului Arad, blocând traficul rutier sau accesul la trecerile de pietoni. Conform autorităților, 9 conducători auto au fost amendați de polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice. De asemenea, polițiștii locali au dispus ridicarea, de către angajații S.C. Recons S.A., a autovehiculelor staționate neregulamentar pe Bulevardul Revoluției, în Piața „Avram Iancu“, dar și în alte zone din municipiul Arad.

Truck&Bus, pe șoselele arădene

Polițiștii de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Arad au organizat acțiuni pe DN 7, DN 79, DN 79A și pe raza municipiului, pentru verificarea legalității transportului de persoane marfă. Acțiunea s-a desfășurat pe parcursul unei zile, fiind controlate 189 de vehicule de transport marfă și pasageri. De asemenea, toți conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest. Polițiștii au aplicat 56 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 și câte una în baza OG 37/2007 (depășirea timpului legal de condus) și HG 69/2012 (normele de transport), în valoare totală de 39.530 de lei. Aceste activități vor fi organizate și în perioada următoare, pentru impunerea respectării legislației transportului de marfă și pasageri pe raza județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.