Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O exploatare minieră care funcționa ilegal a fost descoperită de polițiști în zona orașului arădean Lipova.

IPJ Arad a anunțat, joi, că polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pe raza localității Lipova, unde a fost depistată locația unei exploatări miniere. „În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că exploatarea minieră nu este autorizată legal, în sensul Legii 85/2003. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de executare de activități miniere fără permis sau licență“, se precizează într-o informare a IPJ Arad. Activitatea societății comerciale, cu sediul în Arad, a fost sistată, urmând să fie documentată activitatea infracțională și vinovăția tuturor persoanelor implicate, în vederea tragerii la răspundere penală.

A furat un telefon dintr-un magazin

Polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au identificat o femeie, în vârstă de 29 de ani, din Arad, care, în ziua de 10 iunie, a sustras un telefon mobil din poșeta unei femei, în timp ce se aflau într-un magazin de tip second-hand, situat pe strada Tribunul Dobra din municipiu. Conform IPJ Arad, prejudiciul, în valoare de aproximativ 2.000 de lei, a fost recuperat și predat persoanei vătămate, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru furt.

Circula cu numere expirate

Un arădean, în vârstă de 65 de ani, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, pe raza orașului Pecica, având valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii expirată din anul 2018. Bărbatul a fost identificat de polițiștii de la Serviciului Rutier. „Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat“, se menționează într-o informare transmisă de Biroul de presă al IPJ Arad.

La volan cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanapalota au depistat un cetăţean român care conducea un autoturism, folosind un permis de conducere fals. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, a fost depistat când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, la volanul unui autoturism Skoda, înmatriculat în România. La control, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din Marea Britanie. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals. În urma cercetărilor s-a constatat că bărbatul  nu  deţine permis de conducere. Bărbatul a declarat că a obţinut permisul de conducere de la o persoană ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în Marea Britanie, în schimbul sumei de 200 de euro.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 195 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 90.000 de lei.  Dintre acestea, 62 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 133 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.