Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din municipiul Arad a fost lovit în cap cu o cărămidă, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi, agresorul fiind identificat de jandarmi.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, a sunat la numărul unic de urgență 112, afirmând că, pe o stradă din municipiul Arad, doi tineri s-au luat la bătaie. Ajunși de urgență la adresa indicată, jandarmii au găsit un bărbat care prezenta o plagă deschisă la nivelul capului, necesitând de urgență un consult medical de specialitate. Jandarmii au solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță, iar până la sosirea acestuia, i-au acordat victimei primul ajutor. În așteptarea cadrelor medicale, bărbatul le-a oferit jandarmilor informații despre agresor și despre locul în care l-ar putea găsi. În urma verificărilor preliminare efectuate, jandarmii au constatat faptul că, pe fondul unor litigii în instanță între cei doi bărbați, pentru același gen de fapte, constatate tot de jandarmi în anul 2018, agresorul, un bărbat de 32 de ani, l-a lovit în zona capului cu o cărămidă pe S.L. de 43 de ani, după care a fugit. Jandarmii au întocmit în acest caz actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor ce se impun.

Transporta ilegal bobine de cupru

Polițiștii de la Secția nr. 1 Aurel Vlaicu din municipiu au depistat, în trafic, un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din localitatea Vârfurile, în timp ce conducea un autotren pe centura de Nord-Vest a Aradului. „În urma verificării transportului s-a constatat că în remorca autotrenului există un surplus de 4 paleți cu 8 bobine de cupru față de cantitatea înscrisă în documente, în valoare de aproximativ 5.000 de euro“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, prejudiciul a fost recuperat, iar în continuare se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor sustragerii bobinelor de cupru, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

Ordin de protecție provizoriu, la Curtici

Un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din localitatea arădeană Macea, și-a amenințat concubina de mai multe ori, în cursul lunii iunie, pe fondul unor neînțelegeri. „În noaptea de 22/23 iunie, bărbatul a spart geamurile locuinței mamei persoanei vătămate, fiind emis de polițiștii din Curtici un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile“, a anunțat IPJ Arad. De asemenea, bărbatului i s-a interzis apropierea de victimă și familia acesteia, precum și comunicarea prin orice mijloace cu aceasta.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 144 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 65.000 de lei. Dintre acestea, 38 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 106 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.