Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul unui consilier local din comuna arădeană Mișca.

Conform ANI, Teodor Parasca, consilier local în comuna Mişca, s-a aflat în incompatibilitate, în perioada 1 noiembrie 2013 – 24 iunie 2016, deoarece a deţinut şi exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul aparatului de specialite. Conform legii, „funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu calitatea de funcţionar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului judeţean ori al prefecturii din judeţul respectiv“.

Agent economic fără autorizații

Autoritățile au descoperit un operator economic care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Arad fără a deține autorizații de alimentație publică, autorizație de funcționare și aviz de orar de funcționare eliberate de autoritatea publică locală. Direcția Generală Poliția Locală Arad a anunțat că agentul economic a fost amendat cu 2.500 de lei de polițiștii locali cu atribuții de control comercial. „Sancțiunea contravențională a fost aplicată respectivului supermarket în baza prevederilor HCLM 192/2017, privind Regulamentul de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în municipiul Arad“, a informat Direcția Generală Poliția Locală Arad.

30 de șoferi lăsați fără permise

În ultimele 72 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 631 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 258.000 de lei. Dintre acestea, 165 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 466 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 30 permise de conducere și 18 certificate de înmatriculare.

Mașină căutată de autorităţile din Italia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit un autoturism Peugeot 3008, în valoare de 35.000 de lei, căutat de autorităţile din Italia. Mașina, înmatriculată în Italia, era condusă cetăţeanul român M.P., în vârstă de 59 de ani, din judeţul Timiş. La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat certificatul de înmatriculare pentru autoturismul în cauză. În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia. Șoferul a declarat că a achiziţionat autoturismul din Italia și nu ştia că acesta este căutat de autorităţi. Mașina a fost indisponibilizată la sediul S.T.P.F Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.