Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri din Arad au depistat mai multe persoane care au condus autoturisme, în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, a fost depistat un bărbat, de 60 de ani, care conducea un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu, având o alcoolemie de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot pe raza municipiului a fost depistat un arădean, de 38 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7 (centura ocolitoare a Aradului), având o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoolemie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat un bărbat, de 51 de ani, din Arad, care conducea un autoturism pe strada Digului din municipiu. Totodată, a fost identificat un bărbat, de 44 de ani, din județul Argeș, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 792 B, pe raza localității Bârsa, având o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele tuturor celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală.

Braconaj piscicol, pe Mureș

Un bărbat care pescuia ilegal a fost depistat, zilele trecute, de polițiștii arădeni. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat că polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat în flagrant, la data de 30 mai, un bărbat în vârstă de 63 de ani, în timp ce bracona pe râul Mureș, lângă podul Traian. „Asupra sa au fost găsite 15 kg de pește din specia «Sânger». Întreaga cantitate de pește a fost predată A.N.P.A., pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj piscicol“, se precizează într-o informare a IPJ Arad.

Au condus fără a avea permis

Polițiștii din Arad au depistat în trafic mai multe persoane care au condus vehicule, fără a avea acest drept. Un tânăr de 18 ani, din Arad, a fost depistat de polițiștii de la Secția 1 în timp ce conducea un autoturism pe strada Poetului, având dreptul de a conduce suspendat. Polițiștii din Zădăreni au depistat un bărbat, de 32 de ani, din Secusigiu, care conducea un autoturism pe DJ 709 E (pe raza localității Sânpetru German), fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe DJ 794, pe raza localității Mișca, a fost depistat un bărbat, de 41 de ani, din Ineu, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat pe teritoriul României. Pe numele tuturor celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere de autoturisme fără drept.

Căutat internaţional, depistat la frontieră

Un bărbat căutat de autorităţile din Ungaria pentru săvârşirea infracţiunilor de furt si neglijenţă în familie a fost depistat la Punctul de Trecere al Frontierei Turnu. Bărbatul, vârstă de 39 de ani, domiciliat în judeţul Arad, a fost reținut când s-a prezentat la punctul de trecere al frontierei, pe sensul de intrare în România, pentru a efectua controlul de frontieră. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emis, de autorităţile din Ungaria, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt si neglijenţă în familie. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.