Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 3 – 16 iunie 2019.

În Banat, până spre sfârșitul săptămânii vremea va fi în general în încălzire, astfel că media temperaturilor maxime va crește de la 24 la 30…31 de grade, iar a minimelor de la 14 la 16 grade.

Ulterior valorile termice nu vor mai avea variații semnificative, media maximelor va fi între 27 și 29 de grade, iar a minimelor de 15…16 grade.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și pe arii mai extinse în prima săptămână.

În Crișana, valorile termice vor fi în creștere de la o medie a maximelor de 24 de grade în prima zi, până la 29 de grade în data de 8 iunie, apoi nu se vor mai modifica semnificativ, iar media pe întreaga regiune va oscila între 28 și 30 de grade.

Temperaturile minime vor avea în medie 13…14 grade în primele zile, apoi vor crește, astfel că în dimineața zilei de 9 iunie media lor va atinge 16 grade. Ulterior, până la sfârșitul intervalului de prognoză nu vor mai fi variații semnificative.

Vor fi averse aproape în fiecare zi, mai frecvente și pe arii mai extinse în prima săptămână.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.