Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O firmă este cercetată penal pentru că deversat ape uzate cu un conținut ridicat de metale grele în Valea Dezna și în Crișul Alb, din județul Arad.

IPJ Arad a anunțat, miercuri, că polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cercetează o societate comercială care, de la o stație de epurare de pe raza orașului Sebiș, ar fi evacuat ape uzate cu conținut ridicat de metale grele (peste limita legală), în Valea Dezna și râul Crișul Alb. „În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de Legea 107/1996, constând în evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafaţă şi subterane, în apele maritime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conţin substanţe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentraţie care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, viaţa animalelor, mediul, producţia agricolă ori industrială sau fondul piscicol“, a informat IPJ Arad.

Concurs de infracțiuni rutiere

Polițiștii din orașul Chișineu Criș cercetează un bărbat, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul circulației rutiere. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, din Șepreuș, a fost depistat pe DN 79A, pe raza localității Sintea Mare, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere și sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor s-a constatat că autoturismul i-ar fi fost încredințat spre a-l conduce de un tânăr de 25 de ani, care ar fi avut cunoștință despre faptul că bărbatul în cauză nu are acest drept. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei bărbatului de 32 de ani. În acest caz, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Peste 200 de amenzi, în 24 de ore

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 259 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei. Dintre acestea, 46 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 213 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 22 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Semiremorcă cu verificare tehnică falsă

Poliţiştii de frontieră de la PTF Vărşand au depistat un cetățean bulgar, care conducea un automarfar cu o semiremorcă ce avea inspecţia tehnică falsă. Falsul a fost descoperit când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontier, cetăţeanul bulgar B.B., care conducea un automarfar Scania cu semiremorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Bărbatul a prezentat la control, pe lângă documentele de identitate, certificatele de înmatriculare şi certificatele de inspecţie tehnică periodică pentru mijloacele de transport. Din documentele prezentate, certificatul de inspecţie tehnică pentru semiremorcă nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care şoferul a fost condus la sediul sectorului pentru verificări. Polițiștii de frontieră au constatat că nu se deţin date cu privire la o inspecţie tehnică valabilă pentru semiremorca în cauză.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.