Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș“ din Arad va organiza un exercițiu tactic la Palatul Cultural din municipiu.

Conform ISU Arad, exercițiul se va desfășura joi, 26 februarie, începând cu ora 9.00. „Situaţia tactică este dată de un cutremur urmat de incendiu. La exerciţiu participă Grupa Operativă a Inspectoratului şi Detaşamentul Arad cu 2 autospeciale de stingere, o autospecială de lucru şi salvare de la înălţimi, o autospecială SMURD, o autospecială căutare salvare“, se menționează într-o informare a ISU Arad.

Depistaţi în trafic, cercetaţi penal

Poliţiştii arădeni au depistat două persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere. Pe Calea Aurel Vlaicu a fost depistat un bărbat din judeţul Sibiu, care conducea un autoturism Mercedes. La verificările efectuate s-a constatat că mașina este neînmatriculată. De asemenea, agenţii de poliţie au depistat pe DN 7, în comuna Săvârșin, un bărbat din judeţul Olt. Acesta conducea a autoutilitară Iveco, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,95 mg/l alcool în aerul expirat. Conform procedurilor, s-a dispus recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge. În ambele situaţii s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul rutier.

Bărbat trimis în judecată

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu au dispus trimiterea în judecată a lui Pinţa Viorel, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că Viorel Pinţa, în data de 9 noiembrie 2014, a condus un autoturism Dacia pe ruta Şiad-Rogoz de Beliu (DC 6), având o concentraţie de alcool în sânge, stabilită ulterior prin metode specifice, de 1,01 la mie – situaţie în care a provocat un accident rutier uşor la ieşirea din satul Şiad. Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Ineu.

Misiuni în colaborare

Pentru îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională sau penală, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au încheiate, pe diferite domenii, planuri de cooperare sau colaborare cu alte instituții. În baza planului de colaborare încheiat cu Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură – Filiala Regională Timișoara, jandarmii arădeni au desfășurat marți, 24 februarie, o acțiune pe râul Mureș. În timpul acestei acțiuni au fost depistate, în zona municipiului Arad și a localității Frumușeni, patru persoane care pescuiau recreativ, în scop de agrement, fără a avea permis. Persoanele depistate au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 1.300 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 180 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei. Dintre acestea, 120 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.