Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O tânără în vârstă de 23 de ani a fost agresată cu un cuțit, de concubinul ei, într-o unitate de învățământ din localitatea arădeană Șicula, iar, în prezent, bărbatul este cercetat penal de polițiști.

Ordin de protecție provizoriu a fost emis de polițiștii de la Secția 5 Poliție Rurală Ineu. Conform informațiilor transmise de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, polițiștii au fost sesizați, miercuri, despre faptul că o tânără, de 23 de ani, a fost agresată cu un cuțit, de concubinul ei de 29 de ani, din Șicula, în incinta unei instituții de învățământ din aceeași localitate. „Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală, fiind emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile“, a informat IPJ Arad.

Percheziții la Arad

Poliţiştii au efectuat, joi, 197 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală. Perchezițiile au avut loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Ialomiţa, Ilfov, Maramureş, Teleorman, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Vâlcea, Prahova, Olt şi Giurgiu, la societăţi comerciale şi persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Din investigaţii a rezultat că, în perioada 2012 – 2014, mai multe firme ar fi înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli nereale, utilizând facturi fictive de la două societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă“, cu sediul pe raza judeţului Giurgiu, constând în achiziţionarea de mărfuri şi servicii care, în realitate, nu au fost realizate de firmele din Giurgiu. În cauză, se efectuează cercetări faţă de 103 persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii şi servicii nereale, constând în cumpărarea de legume, fructe, utilaje industriale, ambalaje şi prestări de servicii privind organizarea unor spectacole, precum şi repararea unor spaţii aparţinând unor instituţii de interes public. Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este de 6,5 milioane de dolari americani.

Mandate puse în aplicare

Polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au pus în aplicare un mandat european de arestare. Mandatul a fost emis pe numele unei arădence de 47 de ani, urmărită internațional de autoritățile din Germania pentru săvârșirea de înșelăciuni pe teritoriului acestui stat. Femeia a fost prezentată magistraților Curții de Apel Timișoara, care au dispus arestarea acesteia pentru 15 zile. De asemenea, polițiștii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui tânăr. Mandatul a fost emis de magistrații Judecătoriei Arad, pe numele unui tânăr de 23 de ani, din județul Timiș, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 9 luni, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației. Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Arad.

Urmăriţi depistaţi la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră au depistat şi predat autorităţilor competente două persoane căutate de autorităţile române şi germane, pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă şi de loviri şi alte violenţe. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota a fost identificat cetăţeanul român D.P., în vârstă de 24 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani. La efectuarea verificărilor s-a constatat că pe numele tânărului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, având de executat 200 de zile de închisoare. Tot PTF Nădlac II – Csanadpalota a fost depistat cetăţeanul român M.M., în vârstă de 42 de ani, cu domiciliul în judeţul Dolj. Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile germane, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă. Cei doi au fost predați unor echipaje operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

ALTE ARTICOLE PE ACTUALITATI ARAD

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.