Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

News2Mai multe persoane, care au săvârşit infracţiuni rutiere, au fost depistate în trafic, joi, de poliţiştii arădeni.

Astfel, a fost depistat un bărbat, de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Pâncota, iar în urma verificărilor s-a constatat că mașina este radiată din circulaţie, din data de 29 mai 2013. De asemenea, pe raza localităţii Zărand, a fost depistat un bărbat, de 60 de ani, care a condus un moped, fără să deţină permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. Pe DN 7, pe raza localităţii Ilteu, a fost depistat un bărbat, cetăţean bulgar, care a condus un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii emise de autorităţile germane, care nu au valabilitate pe teritoriul României. Pe numele celor în cauză au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Armă şi cartuşe deţinute ilicit

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din Arad au depistat, în locuinţa unui bărbat, o armă neletală şi cartuşe cu gaz, deţinute ilegal. Potrivit IPJ Arad, în urma unei percheziţii efectuate, joi, la locuinţa unui bărbat, de 30 de ani, din localitatea Felnac, poliţiştii au găsit o armă de autoapărare cu gaz, calibru 9 mm şi cartușe cu gaz, calibru 9 mm, deţinute fără drept. Arma şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă, fără drept şi deţinere, fără drept, de armă neletală.

Arestat pentru furt calificat

Procurorii au solicitat Judecătoriei Lipova arestarea preventivă a lui Cristian Lingurar, aflat în stare de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat. Magistraţii au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele bărbatului, pentru 30 zile. Din probatoriul administrat a rezultat că, în noaptea de 14/15 februarie, bărbatul a dislocat uşa de la bucătăria unui imobil din localitatea Petriş, a pătruns în interior, de unde a sustras un televizor marca Sony, o butelie de aragaz şi un cablu electric de 50 m. Inculpatul este recidivist.

Intervenții ale subunităților ISU

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş“ din Arad au executat, în perioada 1 – 10 februarie, 14 misiuni de stingere a incendiilor, o misiune descarcerare, 112 misiuni de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi 4 misiuni pentru prevenirea apariţiei unor situaţii de urgenţă. Conform unei informări a ISU Arad, pentru executarea celor 131 de misiuni au fost angrenaţi 20 ofiţeri şi 423 subofiţeri, cu 25 de autospeciale, de la toate subunităţile Inspectoratului.

Comerț ilicit cu produse accizabile

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, pe timpul misiunilor pe care le desfășoară, au în atenție și acțiunile care au drept scop prevenirea și combaterea comerțului ilicit cu produse accizabile. Astfel, în zilele de 19 și 20 februarie, în acțiunile desfășurate în municipiul Arad, jandarmii au depistat trei persoane care dețineau sau ofereau spre comercializare ilicită, pachete cu țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, de diferite mărci. Cele 397 pachete cu țigări găsite asupra persoanelor au fost ridicate în vederea confiscării și predării lor Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara, pentru luarea măsurilor ce se impun.

Poliţiştii rutieri în acţiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 270 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 68.000 de lei. Dintre acestea, 74 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 196 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 23 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.